Hlavní obsah

Zklamání, přiznal po vyřazení Plzně Straka, který na MS nepojede. Jsem utahaný, nemám ani chuť

Přebral pohár za třetí místo, poděkoval fanouškům, se spoluhráči se vrátili na led, rozloučili se a sezóna 2011/2012 pro ně skončila. Hokejisté Plzně ji zakončili porážkou 2:7, ta rozhodla o postupu Komety Brno do finále extraligy. Devětatřicetiletý kapitán Martin Straka pro letošek dohrál, ale jako generální manažer klubu jede dále. Teď ale prožívá zklamání. Zatím ani neví, jestli bude hrát další sezónu. „Uvidím, nechci mluvit v emocích,“ vzal si čas na rozmyšlenou.

Foto: www.bpa.cz, Sport.cz

Hokejista a kapitán Plzně Martin Straka

Článek
Fotogalerie

Prohráli jste až v semifinále. Jste rád, že jste došli tak daleko, nebo jde nyní hlavně o smutek z vyřazení?

Zklamání, počítali jsme, že pojedeme ještě na jedno utkání zpátky. Poslední dva zápasy už byly lepší, bohužel jsme to dneska nezvládli, maličko zklamání. Nebo hodně velké zklamání.

Začátek vám absolutně nevyšel, tři góly za čtyři minuty, takový plán asi nebyl, souhlasíte?

Bohužel. Byli hbitější, měli rychlejší nasazení. Hned nám to tam napadlo. I tak si myslím, že jsme se dostali do zápasu. Důležitý byl moment, když měli dva vyloučený. V takových zápasech musíte dát gól. Tím nám utkání uteklo.

Co rozhodlo o celé sérii?

Jednoznačně úvodní utkání. Vedli jsme dva nula a Kometa vůbec nevěděla, kde prvních deset minut je. Dudák (Radek Duda) tam měl šanci, mohlo být po zápase, ale bohužel jsme zápas pustili, tam vidím, že to bylo hodně důležité a klíčové. Pak už Kometa byla lepší. Druhé utkání doma bylo hodně špatný. Na Kometě jsme už podávali docela slušný výkony, ale štěstí se k nám otočilo. Nezasloužili jsme si to. Kometa byla lepší a zaslouženě postoupila.

S přibývajícím časem jste byl v pondělí na ledě častěji a častěji, chtěl jste prostě týmu pomoct, zvrátit sérii jako kapitán?

Dal jsem jeden gól za pět zápasů, tahouni musí dávat góly, dvě minuty měli vyloučený dva hráče. Na ledě byli ti nejzkušenější a bohužel my ty góly nedali, musíme to vzít na sebe. My za to můžeme, kdo jiný by měl ty góly dávat v takových situacích. Všechno to padá na naši hlavu. Navíc když jsem ještě v minusu, nebudu si nic nalhávat. Ten hokej je jiný, více houževnatý, méně faulů se píská. Je těžší se prosadit. Už se Zlínem to nebylo úplně ono, tam nás osvítili v sedmém zápase. Určitě to nebylo úplně ono, co jsme chtěli. Nechci ale říkat jen negativní věci, kluci bojovali, nechali tam maximum, za to bych je chtěl pochválit. To zase klobouk dolů.

Plzni se daří v základní části, ale dojít v play-off až do finále je problém, proč?

Všechno musí klapat, několik let po sobě se nám to nesešlo. Když chytají gólmani, tak my nedáváme góly, když dáme góly, tak gólmani, ne že bych to na ně chtěl házet. Prostě nám to nezapadá, aby se to sešlo, tak jak to má být.

Je vám devětatřicet, budete hrát i příští sezónu?

Uvidím, nechci mluvit v emocích. Počkám týden dva. Teď se musí poskládat mužstvo, doplnit, nějací kluci budou končit. Jestli budu mezi nimi i já, nebo ne, to se uvidí.

Hovořilo se o vás i ve spojení s reprezentací. Jak to vidíte vy a mistrovství světa?

To padá. Určitě nepojedu, jsem utahaný, nemám ani chuť, myslím si, že na to ani nemám výkonnost, tam ten hokej je zase o něčem jiným. Ještě zbývá měsíc, to už tady ani nebudu.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice