Hlavní obsah

Liberecký Tygr dostal facku, teď musí ukázat sílu, ale také udržet s Pardubicemi nervy

Praha

V neděli dostali facku, v úterý se pozná, jestli se z ní probrali. Hokejisté Liberce nezvládli páté semifinále České pojišťovny play-off Tipsport extraligy v Pardubicích. Severočeši dali jeden gól, soupeř před vyprodanou halou předvedl exhibici, připsal si osm hásahů a ujal se vedení v sérii 3:2 na zápasy. Pardubičtí mohou dnes pod Ještědem slavit postup do finále, pokud vyhrají. Domácí Tygři se musí vzchopit, jinak půjde o jejich poslední souboj v sezóně.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Šarvátky mezi hokejisty Pardubic a Liberce

Článek

Liberecká eskadra pod vedením trenéra Jiřího Kalouse poslední dva zápasy této partie prohrála, inkasovala jedenáct gólů, vstřelila jen dva, v Pardubicích střídala brankáře. K tomu přišla o obránce Davida Šticha, který neudržel své choutky, když chtěl dávat na odiv svůj hněv. Navíc nemůže hrát stále potrestaný útočník Jaroslav Kudrna, který je nejlepším střelcem mužstva v semifinále. Na jeden tým, který musí vyhrát, dost nepříjemností.

„Hodíme to za hlavu a v úterý nastoupí úplně jiné mužstvo. Pořádně se připravíme a sérii budeme chtít natáhnout až do sedmého utkání," věří ve šťastnou hvězdu obránce Jan Výtisk. „Prohráli jsme velkým rozdílem, ale ještě není konec série, věřím, že ji ještě zdramatizujeme," je optimistou i kouč Kalous.

Třikrát o dva góly, jednou jen o gól a naposledy pardubický sedmigólový úprk v pátém semifinále. Tak si zatím stojí zápasy těchto soupeřů. Pardubice jsou v semifinále podvanácté v historii, osmkrát uspěly a šly dále, Liberec je v této fázi play-off popáté, nikdy ale neotevřel finálovou místnost.

Museli to řezat, řekl pardubický kapitán

Na konci pátého semifinále vzplály na ledě vášně a rozhodčí ještě rozdali tresty, pardubičtí fanoušci zaházeli led perníky a sudí poté radši nechali doběhnout časomíru bez účasti hráčů. Ale šlo jen o čtyři sekundy a výsledek už Liberec nemohl otočit. Přece jen byl v mínusu sedm gólů.

„Hráli o další zápas, šli do třetí třetiny s tím, že to neodkloužou. Neviděl bych v tom nic velkého. Oni prohrávali, nezbývalo jim nic jiného, než to řezat, v tomhle si nemyslím, že by nějak vybočovali proti jiným mužstvům," nedělal z toho aféru kapitán Pardubic Petr Koukal.

V úterý od 17:40 se začne odvíjet šestý díl této hokejové mozaiky, Liberec je v nevýhodě, prohrává a musí vyhrát, ale zatím je blíže konci. To poznal s týmem z východu Čech už dvakrát. Dva střety v semifinále v letech 2005 a 2010 a vždy byly vítězem Pardubice. Co rok 2012?

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice