Hlavní obsah

Liberecká semifinálová stopka popáté. Vítězné Pardubice o šestý titul

Liberec

V šatně hostů propukla velká euforie, nebylo divu. Hokejisté Pardubic zvládli poslední překážku a od pondělí svedou další bitvu. O extraligový titul s Kometou Brno. Než ale došli mezi poslední dva týmy, museli si poradit v semifinále s Libercem, který porazili v úterý 4:2, stejným skóre dopadla i celá série. Mistr z roku 2010 proti týmu, který je ve finále po jedenačtyřiceti letech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vladimír Sičák z Pardubic se raduje z branky do liberecké sítě.

Článek
Fotogalerie

„Musím soupeři poblahopřát, naprosto zaslouženě postoupili, byli o krůček lepší. Produktivita, to nás provázelo delší dobu," posteskl si liberecký trenér Jiří Kalous. Poslední tři utkání Tygři prohráli při celkovém skóre 4:15. „Jsem rád, že jsme postoupili a sérii nenatáhli do dalšího zápasu," oddychl si pardubický kouč Pavel Hynek.

Liberci chyběl především Jaroslav Kudrna, který byl nejlepším střelcem týmu v semifinále, vstřelil dokonce hattrick, ale po faulu na Jana Buchteleho vyfasoval stop na dva zápasy. „Myslím si, že to ovlivnilo sérii docela dost. S trestem nesouhlasím, neříkám to v emocích. Je to podle mě kompenzace za trest, který dostal Aleš Píša," zhodnotil tento fakt Kalous. „Pardubice se vyrovnaly výborně s absencí Aleše Píšy, my jsme to tak dobře nezvládli," připustil liberecký kouč.

„Mělo to velký vliv, rozehrál se (Kudrna) k výborným výkonům, dařilo se mu, byl to také jeden z důležitých momentů série," pověděl i Hynek, který už myslí na finále. "Ve středu máme volno, čtvrtek dobrovolný led a regenerace, pátek, sobota a neděle potrénujeme a v pondělí začínáme," dodal.

Pardubice o šestý titul

V posledním utkání Liberec prohrával 0:3, skóre už nestačil otočit, nebyl čas. „Bojovali jsme, dřeli, ale bohužel to na Pardubice nestačilo. Hrály výborně celou sérii. Kromě prvního zápasu, kdy si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Od té doby si myslím, že byly lepším mužstvem, byly i disciplinovanější. My jsme měli hodně vyloučených, což taky hrálo roli," připustil gólman Marek Pinc.

Liberec hrál páté semifinále, popáté ho prohrál. Pardubice naopak budou hrát podeváté finále, z nich pětkrát slavily titul. Nestačily na Olomouc, Spartu a Slavii.

„Když se koukneme na tým, máme tady půlku kluků z Benátek. Jsou tu i zkušení. Mohli jsme jít i dále, kdybychom měli trošku štěstí. Chyběl nám i Jarda (Kudrna). Myslím, že kluci bojovali, dřeli, klobouk dolů. Semifinále je dobré, ale chtěli jsme trochu dále, je to ale úspěch," řekl i přes vyřazení zklamaný Pinc.

"Už bychom chtěli do finále, samozřejmě. Za rok bychom měli být zkušenější, ale bude záležet na tom, jak bude tým poskládaný," dodal Pinc, který má pod Ještědem ještě smlouvu na příští sezónu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice