Hlavní obsah

Dva otazníky čtyřicetiletého Tygra Nedvěda. Bude hrát dál? A co mistrovství světa?

Sundal ze sebe výstroj a hodil ji fanouškům, poděkoval a odjel do šatny. Liberecký kapitán Petr Nedvěd nedovedl hokejové Tygry do finále. To si zahraje sok z Pardubic. Poslední porážka 2:4 určila stav semifinále, ale ne další cestu čtyřicetiletého Petra Nedvěda. Bude pokračovat v kariéře dále? A co mistrovství světa? Dva otazníky. Zatím převládá hořkost z porážky zpod Ještědu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký kapitán Petr Nedvěd si upravuje hokejku. Bude i na mistrovství světa?

Článek

Po dvou třetinách jste prohrávali 0:3, byl to rozhodující moment utkání?

Zápas byl docela vyrovnaný, ale bohužel jsme zase inkasovali jako první, pak jsme museli hru malinko otevřít. Ve třetí třetině jsme hráli vabank, to byla voda na jejich mlýn. Z toho mála šancí, co jsme si vytvořili, jsme nic neproměnili. Průběh byl dramatický až do konce, ale soupeř byl poslední tři zápasy lepší.

Byla hlavním problémem produktivita, ve třech posledních zápasech jste vstřelili jen čtyři góly?

Začali jsme sérii velice dobře, ale pak jsme vstřelili málo branek. První zápas vynikající, druhý jsme mohli vyhrát, ale pak byl soupeř lepší, pak už nás pouštěli do méně a méně šancí. Já dal jeden gól, to je pro mě v sérii málo. To je důvod, proč jsme v této sérii neuspěli, beru to na sebe, tak to je.

Bylo semifinále maximem pro Liberec?

Kdyby nám toto někdo řekl před sezónou, že dojdeme takhle daleko, tak bychom byli spokojení. První dva zápasy v Pardubicích nám dodaly vnitřní sílu, sami jsme si říkali, že Pardubice jdou porazit, ale soupeř se hodně zlepšil a my zhoršili.

Hodil jste mezi fanoušky výstroj, jde o loučení s Libercem?

I to se nedá vyloučit. Jen jsem chtěl fanouškům poděkovat za skvělou podporu a vynikající sezónu. Měli jsme tu hodně mladých kluků, kteří se hodně zlepšovali, chtěli jsme jít dále, ale na druhou stranu jsme odvedli kus práce. Na hodnocení není ještě optimální čas. Myslím si, že sezóna nebyla celkově špatná, kluci hráli na sto procent. Play-off bylo odmakané, klukům patří dík, klobouk dolů.

A co bude dále s vámi?

V momentální chvíli nemá cenu, abych dělal nějaká předčasná prohlášení. Celá moje kariéra a budoucnost je momentálně s velkým otazníkem. Uvidíme, jak to dopadne. Teď toho moc pozitivního není, ale vnitřně tak nějak vím, co bude, teď je otázka kde.

Existuje i varianta, že byste zamířil do zahraničí?

Neřešil jsem to během sezóny, nedělal jsem to a nedělám, to nemá absolutně cenu. Ale samozřejmě - co se dělo kolem mě, to člověk nemůže úplně ignorovat. Rozhodnutí přijde, ale ne hned. Uvidíme, jestli pojedu na mistrovství světa. Když nepojedu, tak můžu daleko intenzivněji přemýšlet o hokejové budoucnosti, jestli to bude tady, nebo v zahraničí.

A co reprezentace, kdy se máte hlásit trenéru Hadamczikovi?

Nevím (úsměv). Bavili jsme se, že až bude konec sezóny, tak si zavoláme, budeme situaci řešit dále.

Máte chuť obléci dres na světovém šampionátu?

Chuť je, ale v momentální chvíli cítím hořkost. Během týdne se to nějak, doufejme, zlepší. Teď toho po prohrané sérii moc není, ale takový je hokejový život. Člověk se musí oklepat a jít dál.

Pokud vám trenér Hadamczik řekne, že vás chce do týmu, jak odpovíte?

Asi to necháme po nějaké debatě, nebudeme se bavit hypoteticky, co když řekne Lojza, nebo jak já se cítím. Necháme tuhle otázku s otazníkem. Během krátké doby budeme vědět co a jak.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín