Hlavní obsah

Lístek na hokejové finále je horké podpultové zboží, haly nejsou nafukovací

Dva nejlepší hokejové týmy ve finále, stejně tak i fanoušci. Tedy ti nejpočetnější. Do Pardubic a na Kometu Brno chodí nejvíce lidí, jejich stadióny mívají nejméně volných sedaček. Při boji o titul se může volné místo prodávat mimo oficiální prodej za velké peníze. Až si majitelé permanentek vyzvednou přednostně lístky, na tisíce dalších jich zbydou prakticky jen stovky. V případě Brna určitě. Bitva o extraligový titul, ale také boj o lístky na toto představení. Finálová jízda startuje v pondělí na východě Čech.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brněnští hokejoví fanoušci

Článek

Ideální řešení pro fanoušky? Postavte ledovou plochu třeba na fotbalovém stadiónu, kam se vejde dvacet i třicet tisíc lidí, a hrajte. Obě mužstva se takto v extralize už potkala a vytvořila rekord v návštěvnosti v lednu minulého roku. Na zápas 36. kola na plochodrážním stadiónu na Svítkově, kde byly dvě stálé tribuny a dvě montované, nakonec přišlo 17 140 diváků, Brno prohrálo 2:4.

Otevřená varianta ale nebude, finálová řež se bude konat pod střechou. V Pardubicích mají kapacitu 10 050 míst, v Brně 7200. Lístek je jako podpultové a horké zboží.

Fanoušci v Pardubicích se dočkali otevření pokladen dnes ráno v devět hodin. Nejlevnější lístek na stání stojí 300 korun, nejdražší na sezení 550 korun, což je téměř o polovinu více než na semifinále s Libercem. Hosté se na východě Čech dočkají 250 vstupenek, více jejich sektor nepojme, což je při výjezdech Komety jen zlomek. Na Slavii bylo schopno přijet i pět tisíc příznivců, a to šlo o základní část. „Žádný jiný sektor vyhrazený pro brněnské fanoušky nebude otevřen," upozorňují stránky pardubického klubu.

Cenová politika v Brně ještě není zveřejněna. „Ceny vstupenek a termíny prodeje na finálovou sérii budou na našem webu uvedeny koncem týdne," píše se v jedné větě.

Přesto jedno se ví dopředu. Při kapacitě haly 7200 míst a okolo 6000 fanoušků, kteří mají permanentky, nezbývá do prodeje kvantum, které by zůstalo dlouho na stole. Očekávat se dají tedy fronty a nocování před okénkem, kde šťastlivci budou spokojeni za kus papíru, který je vpustí do arény.

Termíny finálových zápasů
1. pondělí 9.4.Pardubice - Brno
2. úterý 10.4.Pardubice - Brno
3. pátek 13.4.Brno - Pardubice
4. sobota 14.4.Brno - Pardubice
5. úterý 17.4.Pardubice- Brno
6. čtvrtek 19.4.Brno - Pardubice
7. sobota 21.4.Pardubice - Brno
(Série se hraje na čtyři vítězné zápasy, všechna utkání vysílá ČT4)

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice