Hlavní obsah

Na Jágra už je v Sazka Areně vyprodáno

PRAHA

Pokud patříte k hokejovým fanouškům, kteří si chtěli 2. listopadu vychutnat umění Jaromíra Jágry v pohodlí Sazka Areny, a nebyli jste dostatečně rychlí, máte smůlu. Zápas 14. kola extraligy, ve kterém hostí pražská Slavia Kladno, je už totiž vyprodaný. Předprodej vstupenek na toto utkání přitom zahájila Slavia teprve v úterý, čtrnáct dní před startem.

Foto: www.sazkaarena.cz

Až přijede Kladno, nebude v Sazka Areně volné místečko.

Článek

Dnes odpoledne už ale bylo 15 tisíc vstupenek na utkání Slavia - Kladno totálně rozebráno.  Zbytek do celkové kapacity 17 411 lidí pro tento zápas je vyblokován pro luxusní skyboxy a klubové patro. A to přitom nejlevnější vstupenky do Sazka Areny stojí 140 korun na ochozy, místa co nejblíže k ledu potom zájemce přijdou  až na 490 korun.

.:ANKETA:
Zlákaly vás letos hvězdy NHL k návštěvě extraligy? Hlasujte na konci článku

Za možnost vidět na vlastní oči Jágra v luxusním prostředí nejmodernější hokejové haly v Evropě jsou ale lidé ochotni zaplatit cokoli. Není se co divit, útočník New York Rangers hrající za mateřské Kladno v době výluky NHL, předvádí mimořádné výkony a hladové publikum je vděčně hltá.

Padne rekord?

Hlavně Jágrovou zásluhou pravděpodobně padne letitý rekord v návštěvnosti zápasu nejvyšší soutěže, který platí už od roku 1974. Tehdy přišlo do pražské Sportovní haly na souboj Sparty s jihlavskou Duklou 14 150 diváků.

Zatím nejvíce hokejových příznivců, celkem 13 536, se sešlo v tomto ročníku na utkání Kladna a pražské Sparty ve vyprodané holešovické hale. Na Slavii zavítala největší návštěva (11 229 diváků) na duel s Litvínovem, ale tuto cifru už může brzy překonat zápas slávistů s Pardubicemi. Přestože se utkání v Sazka Areně uskuteční až v pátek 29. října, moc lístků už v předprodeji nezbývá.

Funkcionáři Slavie si mnou ruce

"Je to paráda, jsme maximálně spokojeni," přiznal dnes v rozhovoru pro ČTK slávistický obchodní manažer Ladislav Blažek. "Máme doma průměr přes sedm tisíc diváků na zápas, takový zájem jsme ani nečekali," pochvaloval si.

Loni měl vršovický klub ve stařičkém stadionu v Edenu vůbec nejnižší diváckou podporu ze všech 14 extraligových klubů; v průměru jen 2785 lidí na jedno utkání.

Reklama

Související témata: