Hlavní obsah

Kučera skončil ve Slavii, budoucnost bude řešit

Angažmá hokejového obránce Františka Kučery v pražské Slavii definitivně skončilo. Šestatřicetiletý bek vypadl v úvodu sezóny ze sestavy týmu a nyní se prostřednictvím svého agenta Aleše Volka dohodl na předčasném ukončení smlouvy. Olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa měl s vršovickým klubem kontrakt do konce letošní sezóny.

Článek

"Dohodli jsme se na ukončení spolupráce. Franta na Slavii skončil," řekl Volek ČTK. Kučera se v sestavě Slavie v letošní sezóně objevil v osmi zápasech, většinou však byl pouze sedmým obráncem a do hry nezasahoval pravidelně.

Právě kvůli tomu ho chtěla Slavia uvolnit. "Ve Slavii prostě nedostane takový prostor, jaký by si představoval. Je jasné, že to pro mě nebylo jednoduché rozhodnutí," uvedl slávistický generální manažer a trenér Vladimír Růžička pro deník Sport. Klubový šéf hodlá dávat příležitost mladším hokejistům, Kučera přitom patří mezi nejlépe placené hráče týmu.

Možná skončí úplně

Jakým směrem se bude ubírat další Kučerův osud, není momentálně jasné. "Nyní si chce v klidu rozmyslet, co bude dělat dále. Záležet samozřejmě bude i na možnostech a na tom, zda se objeví něco, co by jej zajímalo," uvedl Volek. Existuje i možnost, že zkušený bek již nebude v aktivní kariéře pokračovat. "Jestli se rozhodne za den, týden, či měsíc si momentálně netroufnu říci," podotkl hráčův zástupce.

Jednání s potencionálními zájemci o Kučerovy služby navíc teprve začnou. "Nejdříve jsme chtěli vyřešit jeho vztah se Slavií," vysvětlil Volek. Problémem však podle něj je skutečnost, že kluby mají nyní díky výluce v zámořské NHL nadbytek hráčů.

Zpátky do Sparty?

V souvislosti s nyní již bývalým slávistickým obráncem se mluvilo o Spartě, jejíž dres v minulosti oblékal. Právě do Holešovic jej totiž Růžička nabízel. "Momentálně mezi námi žádné kontakty nejsou," stručně poznamenal ředitel Sparty Luboš Koželuh ČTK. K otázce, zda budou v příštích dnech o Kučerovi jednat, se nechtěl vyjadřovat.

Bývalý hráč Chicaga, Hartfordu, Vancouveru, Philadelphie, Columbusu, Pittsburghu či Washingtonu, jehož domácí část kariéry byla spjatá zejména s pražskou Spartou, přišel do Slavie v roce 2002. V průběhu dvou sezon však Kučera odehrál i kvůli zdravotním problémům jen 77 zápasů. V roce 2003 pomohl klubu z Edenu k premiérovému titulu.

Reklama

Související témata: