Hlavní obsah

Dvacet gólů ve finále! Tragédie, žákovský turnaj, drama, líčí aktéři divoký boj

Pardubice

Tohle hokejové finále nenudí. Nejdříve devět gólů a výhra Pardubic. Za čtyřiadvacet hodin jedenáct tref a radost Komety Brno. Stav partie o mistra extraligy je vyrovnán. V poslední třetině pondělního utkání padlo šest gólů, v té samé části o den později dokonce sedm. Finále, kde se fanoušci baví a hráči trpí. „Tragédie, gólů jako mraků,“ jen kýval hlavou pardubický kapitán Petr Koukal.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Brněnský hráč Jaroslav Svoboda dává pardubickému Martinovi Růžičkovi druhý gól ve druhém zápase finále extraligy.

Článek

"Do Brna musíme jinak, ale to si musíme říct v kabině, už jsem něco říkal, takhle se ale finále nehraje," nemohl stále uvěřit Koukal. A nebyl sám. „Mě zaráží chyby, které by neměly být ve finále, to je jak na žákovském turnaji," byl napumpován Pavel Hynek, trenér Pardubic.

Kometa vedla 3:0, také 6:2, ale s koncem zápasu se bála o výsledek. Domácí během necelých dvou minut vstřelili tři góly a drama nevhodné pro kardiaky bylo na světě a cloumalo vyprodanou ČEZ arenou.

„Asi jsme mysleli, že je konec, pak padl gól na 6:3 a lidi začali bláznit. Hráči musí udržet koncentraci až do konce. Chtěli jsme vyhrát jedno utkání, ale trochu jsme si to zdramatizovali," cukaly koutky brněnskému asistentu Lubomíru Oslizlovi. „My začali bojovat až za stavu 2:5, bojovat s urputností, honili jsme to ze stavu 2:6, odehráli jsme špatný zápas," doplnil Hynek.

První dva finálové zápasy v extralize
2011/12Pardubice - Brno5:4, 5:6
2010/11Třinec - Vítkovice5:2, 2:0
2009/10Pardubice - Vítkovice5:1, 1:0
2008/09K. Vary - Slavia4:1, 1:5
2007/08Slavia- K. Vary4:5, 5:2
2006/07Pardubice - Sparta4:5, 3:5

Dva góly vstřelil za hosty Tomáš Svoboda. Bilanci 1+3 si připsal Tomáš Divíšek, ten, který se v pondělí kál, když byl třikrát vyloučen a Pardubice využily dvě přesilovky. „Zbytečně jsme si to zkomplikovali a Pardubice chytly lauf. Nikdo nepředpokládal, že z toho bude takové drama," nemohl uvěřit Svoboda.

„Chtěl jsem odčinit minulý zápas, ale takhle se nehraje, konec jsme odehráli špatně. Oni mají výborné přesilovky, rozebrali nás, báli jsme se až do konce," přiznal Divíšek, nejproduktivnější hráč play-off. "Tolik gólů je určitě překvapení, je to finále, i Brno chce určitě hrát dobře dozadu, my taky, ale dvacet gólů, to jsou gólové hody," pověděl pardubický Daniel Rákos.

Útočníci mohou být s nadprůměrnou produkcí spokojení, horší to je s obránci a brankáři. "Sami jsme si to zkomplikovali, buďme rádi, že to takhle dopadlo. Pardubice otáčí zápasy celou sezónu, dneska se jim to naštěstí nepodařilo. Fanoušci se baví, ale my určitě ne," jen se hořce pousmál brněnský bek Jiří Vašíček.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec