Hlavní obsah

Obě mužstva mají okýnka, řekl Vašíček. Přitom padlo ve dvou zápasech dvacet gólů

Vizitka obránců ve finále, když padne za dva zápasy dvacet gólů? Najít nějakého, který nebyl u inkasovaného gólu, není snadné. Hokejová bitva o extraligový titul má za sebou dvě klání, naposledy Brno vyhrálo v Pardubicích 6:5. „Sami jsme si to zkomplikovali, buďme rádi, že to takhle dopadlo. Pardubice otáčí zápasy celou sezónu, dneska se jim to naštěstí nepodařilo. Fanoušci se baví, ale my určitě ne,“ přiznal brněnský bek Jiří Vašíček.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Brna oslavují branku

Článek

V polovině utkání jste vedli 3:0, ale snadného konce jste se nedočkali. Proč?

Tohle si musíme ohlídat, něco si k tomu řekneme, podíváme se na video, kde děláme chyby. Každý, kdo hokej hraje, tak ví, že druhé mužstvo za tohoto stavu zkusí cokoliv. Jim to začalo ke konci vycházet, zavinili jsme si to sami.

Pak jste vedli dokonce 6:2...

Vrhli se do útoku, využili šance, přesilovku. Zkušený mužstvo si to takhle nezkomplikuje, my se stále učíme. Naštěstí to dopadlo dobře a vezeme jeden vyhraný zápas.

Měl jste velké nervy s koncem utkání?

Pro nás to je lepší, vyhráli jsme, oni teď budou víc smutní, než kdyby prohráli 2:8. Pro ně je to zápas, který ztratili o gól, to jsou nejhorší utkání. Buďme rádi, že rozhodčí viděli, co viděli a ten gól, který dali, neuznali. Doufám, že to bude správně.

Jak kouká obránce na dvacet gólů za dva zápasy?

(smích) Trenéři asi nejsou moc spokojení, je to finále, to se většinou hraje zezadu, ale zase to aspoň baví lidi. Potkaly se dva dobré útoky a dozadu mají obě mužstva trochu okýnka. Ale to není jen o obráncích, ale celém týmu.

Vás taková utkání baví?

Nás to nebaví, zvlášť v úterý, když to bylo 6:2 a mohli jsme to dohrát na tento výsledek. Buďme rádi, že to je 1:1 a lidi se baví, pro ty se to hraje.

Sedm gólů padlo ve třetí třetině, stejný průvan přišel i v pondělí. Proč?

Možná to je únavou, možná nekoncentrovaností v práci dozadu. Více se hra otevírá, pak je z toho taková přestřelka. Ale je možný, že příští zápas skončí 1:0. Doufám, že pro nás.

Co předvedete v pátek v Brně?

Doufám, že budeme hrát líp, protože v některých fázích zápasu jsme trochu vynechávali a ztráceli tempo. Myslím si, že nám fanoušci pomůžou a nedovolí, abychom na pět minut vypli. Všem se tam hraje dobře, publikum je bouřlivé, každý tam pro lidi nechá duši.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín