Hlavní obsah

Hokejový obránce Milam prodloužil smlouvu se Spartou

Praha

Splnil očekávání a pokračuje dále. Po svém příchodu do hokejové Sparty se Troy Milam zařadil mezi klíčové obránce pražského mužstva. V sezóně nasbíral 22 bodů, z čehož osm bylo za vstřelené branky. Američan se nyní s klubem z Holešovic dohodl na nové smlouvě i pro příští rok. „Ve Spartě jsem moc spokojený, rád budu dál odvádět ty nejlepší výkony v jejím dresu,“ řekl jedenatřicetiletý bek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ležící obránce Sparty Milam se snaží zastavit Růžičku ze Slavie

Článek

Sparta se dál může spolehnout na autora pěti přesilovkových gólů a muže, který nevynechal v uplynulém ročníku jediný zápas. „Troye jsme brali před minulou sezónou na pozici ofenzivního obránce, což z velké části splnil. U zahraničních hráčů a zvlášť zámořských je důležité, jak se aklimatizují v českém prostředí a jak zapadnou do týmu. V tomto ohledu nebyl s Troyem jediný problém, a proto jsme se rozhodli pokračovat ve spolupráci," říká Josef Jandač, kouč a sportovní manažer klubu.

Sám jednatřicetiletý Milam si na extraligu rychle zvykl a patřil k oporám vítěze Prezidentského poháru. „Český hokej je na vysoké úrovni a domácí soutěž je kvalitní, odehrál jsem mnoho těžkých utkání a myslím si, že se nám docela dařilo. Jen škoda play-off," přiznává Milam.

„I to je důvod, proč chci zůstat. Zaprvé se mi ve Spartě líbí a jsem tu spokojený a zadruhé je třeba v příští sezóně odčinit brzké vypadnutí," dodává obránce vítěze základní části, který skončil už ve čtvrtfinále, když nestačil na Kometu Brno, která nyní hraje o titul s Pardubicemi.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články