Hlavní obsah

Útočník Komety Petrovický už zřejmě do finále nezasáhne

Brno

Hokejisté Komety Brno se budou muset zřejmě obejít ve zbytku finálové série s Pardubicemi bez slovenského útočníka Róberta Petrovického, který po otřesu mozku stále netrénuje a má zdravotní problémy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zraněný útočník Brna Róbert Petrovický do finálové série zřejmě nezasáhne.

Článek

Petrovický se zranil po prudkém nárazu na mantinel v pondělním prvním finálovém duelu v Pardubicích. Lékař brněnského týmu jej odvedl do kabiny a následné vyšetření v pardubické nemocnici potvrdilo otřes mozku. Kromě Petrovického Brňané postrádají v play off dlouhodobě zraněné útočníky Miroslava Holce a Vojtěcha Němce.

"Petrovického bolí stále hlava. Je málo pravděpodobné, že by za této situace ještě do série naskočil. S poraněním mozku je těžké odhadnout délku léčby. Samozřejmě bych uvítal, kdyby ještě hrál. Ale moc v to nevěřím," řekl ČTK kouč Brňanů Zdeněk Venera.

Absence zkušeného osmatřicetiletého Petrovického znamená pro Brňany citelnou ztrátu. V play off je se čtyřmi góly a třemi asistencemi osmým nejproduktivnějším hráčem týmu. Jeho síla kromě hokejové chytrosti na ledě byla i v tom, že dokázal tým vyburcovat. "Play off přináší tvrdé souboje, tržné rány. Od toho jsou ale lékaři, aby je zašili a hrálo se dál," tvrdil ještě před zahájením play off Petrovický. Nyní jej ale otřes mozku s největší pravděpodobností připravil o vyvrcholení sezony.

Bývalý slovenský reprezentant startoval na třech olympijských hrách, působil v NHL i KHL. Do Brna přišel v říjnu loňského roku náhradou za zraněného Radima Hrušku.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec