Hlavní obsah

Čeká nás nerovný boj, ale chceme vzdorovat, říká Doležal před baráží

V lednu byl odvolán ze střídačky Berouna a zatímco jeho bývalý klub bojuje v těchto dnech v baráži o udržení v I. lize, hokejového trenéra Jiřího Doležala čeká bitva o postup do extraligy s týmem Chomutova! „Už při nástupu do klubu jsem říkal, že jsem naskočil do rychlíku a nechtěl bych z něj rychle vystoupit. A jsem rád, že jsme stále ve hře,“ říká chomutovský kouč před baráží proti Mladé Boleslavi.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Chomutova se radují z branky.

Článek

Jak jste vstřebal finálový triumf Chomutova v první lize nad Ústím?

Předně musím klukům poděkovat, že zvládli v krátké době čtrnáct zápasů. Semifinále s Olomoucí i následné finále představovalo obrovskou zátěž, která si vyžádala velký výdej síly i nervů. Kluci si hrábli hodně hluboko. A doufám, že to napětí z hráčů spadne a připravíme se na baráž.

Hitem rozhodujícího duelu finále byl start plzeňského útočníka Jana Kováře ve vašem týmu. Tenhle tah vyšel. Co řeknete na Kovářovu adresu?

Trvalo strašně dlouho, než se povedlo přivést ho do Chomutova. Nakonec se to vyřešilo. A jsem rád, že přijel. Patří mu dík, protož byl pro naše mužstvo štístkem. Doufám, že ho ještě zlomíme, aby nastoupil i v baráži, i když je v kádru reprezentace.

V neděli začínáte baráž v Mladé Boleslavi. Jaký to bude soupeř?

Bezprostředně po finále jsem o tom nepřemýšlel. Nyní si prohlížíme jejich hru na videu. Ale vycházím z toho, že Boleslav je extraligovým týmem. Má za sebou spoustu zápasů s kvalitními celky a pořád si myslím, že její hráči nemohou být unavení. Ve skupině o umístění v extralize hráli systémem pátek-neděle, mezi tím měli čas na nácviky situací, potrénování a odpočinek. Takže z tohoto pohledu je baráž pro vítěze první ligy nerovným bojem. Přesto chci věřit, že jsme schopni vzdorovat a táhnout sérii třeba i na sedm zápasů.

Reklama

Související témata: