Hlavní obsah

Hokejový Liberec se připravuje, že přijde o Nedvěda i Kalouse

Liberec

Vedení extraligového Liberce se připravuje na možnost, že v příští sezóně nebudou v klubu působit kapitán Petr Nedvěd a trenér Jiří Kalous. Dvě klíčové postavy týmu mají s Tygry smlouvu do konce dubna, a přestože o ně má Liberec i nadále zájem, zamíří zřejmě jinam. O oba se zajímá Lev Praha, jenž vstoupí do KHL.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký kapitán Petr Nedvěd se zřejmě rozloučí.

Článek

Čtyřicetiletý Nedvěd možnost, že Liberec po čtyřech sezónách opustí, naznačil již po skončení semifinálové série proti Pardubicím.

"S Petrem jsme měli v Liberci smlouvu vždy na jeden rok a o další jsme se bavili až po sezoně. V letošním roce to je obdobné," uvedl generální manažer Ctibor Jech na klubovém webu. Osobně však spíše předpokládá, že nejproduktivnější hráč základní části tým opustí.

"I když bych si velmi přál, aby u nás pokračoval. Musím se každopádně připravit na variantu, že Petr už v Liberci pokračovat nebude. Takovou věc samozřejmě potřebujeme vědět co nejrychleji, ale rozhodně na Petra tlačit nebudeme. Počkáme si na jeho rozhodnutí," řekl Jech.

Zatímco Nedvěd momentálně bojuje o start na MS a své rozhodnutí Liberci sdělí až později, o pokračovaní, či konci kouče Kalouse by mělo být jasno ještě tento týden.

O kouče je zájem i v cizině

"Nechali jsme si, a on i chtěl, nějaký čas. Trenér Kalous měl nějaké nabídky jak ze zahraniční, tak i z Čech. Pokud ovšem zůstane v Čechách, bude pokračovat v Liberci. Tak jsme se nyní dohodli. Pokud bude mít nabídky ze zahraničí, hlavně z KHL, tak by je rád přijal," uvedl Jech, který byl s celkově se sezónou 2011/12 spokojený.

Jisté je, že Liberec opustí jeden z klíčových hráčů obrany Marek Trončinský, kterému skončila smlouva, a hráč chce podle vyjádření Jecha odejít do zahraničí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články