Hlavní obsah

Trvaj je lepší gólman než Růžička, říká útočník Komety Divíšek

Čestmír FolkPrávo

S šesti góly a osmnácti asistencemi vede suverénně kanadské bodování extraligového play off. Útočník hokejistů Komety Tomáš Divíšek by rád se svým mužstvem udělal v brněnském pokračování finálové série s Pardubicemi další krok k vysněnému zisku titulu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Divíšek z Komety Brno (vlevo).

Článek

Jste po úvodních zápasech v Pardubicích spokojený s nerozhodným stavem 1:1?

Jedno vítězství venku bereme. Pardubice jsou zřejmě nejsilnějším protivníkem, na jakého jsme dosud v play off narazili.

Bral byste jednu výhru i v brněnských odvetách?

To nemůžu říct takhle dopředu. Záleželo by na průběhu těch utkání. Doma ale myslíme na vítězství, i když se nedá předpokládat, že by změna prostředí hrála nějak zvlášť významnou roli.

Překvapuje vás, že v prvních dvou zápasech padlo dvacet gólů?

Strašně moc. Sám sebe se pořád ptám, jak je to možné. Vždyť oba týmy mají vynikající brankáře. Oběma mužstvům se ale zároveň daří důsledně trestat skoro každou soupeřovu chybičku.

Přesto se zdá, že gólman Trvaj už není zdaleka tak výraznou oporou vašeho týmu jako v předchozích sériích. Podepíše se na něm pět inkasovaných branek z úterního duelu?

Kdo Jirku zná, ví, že je v pohodě. Má tolik zkušeností, že ho to určitě nijak nerozhodí. Navíc my jsme ten zápas přece vyhráli. V play off je úplně jedno, jestli urvete vítězství 6:5 nebo 1:0.

Takže jste pořád přesvědčen, že Trvaj je vaším hlavním trumfem?

Jednoznačně. Je lepším gólmanem než pardubický Růžička.

Toho dokonce kritizovali jeho vlastní spoluhráči...

To je jejich věc, nehodlám to komentovat. Já bych něco takového nikdy neudělal. Jestli mám výhrady k výkonu parťáka z týmu, patří to do kabiny, ne do novin.

Nenarušuje vaši koncentraci na finálové duely ve čtvrtek v Brně zahájené mistrovství světa osmnáctek?

Ne. Trénink jsme kvůli tomu měli o půl hodinky později a ani parkovat teď nemůžeme bezprostředně u haly. To jsou ale maličkosti, není potřeba z nich dělat vědu. Hlavně že jsme se nemuseli stěhovat z kabiny. Českým mladíkům přeju, aby to dotáhli do finále jako my.

O jejich duely ale zřejmě nebude zdaleka takový zájem jako o vaše zápasy s Pardubicemi. Co říkáte na to, že mnozí z fandů Komety strávili před halou kvůli vstupenkám celou noc?

Je to nádhera, jak za námi stojí. Tyhle lidi obdivuju. Na nás teď je, abychom jim za to připravili na ledě trochu radosti.

Reklama

Související témata: