Hlavní obsah

Žádná nuda v Brně. Proti Pardubicím vyrazí i pán prstenu a buly vhodí boxerský šampión

Praha

Dvě generace čekaly na ten okamžik. V pátek od 18:10 se dočkají. Hokejisté Brna sehrají na svém ledě finálový zápas nejvyšší soutěže. Po jedenačtyřiceti letech! Kometa má rozehranou partii o titul s Pardubicemi. Po dvou utkáních, která se hrála v Pardubicích, je stav 1:1. Teď mají obě mužstva před sebou dva souboje v Brně. Je vyprodáno, město žije jen hokejem, ve školách se učí děti klubovou hymnu. Do sobotního večera je jihomoravská metropole hlavním městem hokeje v České republice. Žádná nuda v Brně.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Brněnský brankář Jiří Trvaj (vlevo), jeho spoluhráči Milan Hruška a Tomáš Žižka (vpravo) a hráč Pardubic Jiří Cetkovský (uprostřed).

Článek

Pokud bude představení na ledě pokračovat v duchu předešlých scénářů, mají fanoušci o zábavu postaráno a trenéři o šediny navíc. Skóre po dvou zápasech je na finále unikátní: 10:10. Na úvod výhra Pardubic 5:4 po samostatných nájezdech, poté gólový úprk Komety, který skončil málem povedenou stíhací jízdou domácích, hosté nakonec vyhráli 6:5.

„Tolik gólů nečekal nikdo. Všechno to ale vyplynulo ze hry. Ve finále se spíše spoléhá na obranu, takže taková přestřelka je opravdu rarita," přiznal po pardubických bitvách brněnský útočník Radek Dlouhý.

Více branek padlo v úvodních dvou zápasech jen v roce 1948, ale tehdy nešlo o play-off. Ve finále LTC Praha porazilo I. ČLTK Praha 7:1 a 13:5.

Vašíček je už zase pánem prstenu

„Doufám, že budeme hrát líp, protože v některých fázích zápasu jsme trochu vynechávali a ztráceli tempo. Myslím si, že nám fanoušci pomůžou a nedovolí, abychom na pět minut vypli. V Brně se všem hraje dobře, publikum je bouřlivé, každý tam pro lidi nechá duši," věří obránce Jiří Vašíček, který může být o něco klidnější. Když brněnští hráči slavili postup do finále přes Plzeň, před Kajot arenou mu byla odcizena taška, s ní i snubní prsten. Ten byl po výzvě fanoušků nakonec vrácen. „Je důležité, že ho mám zpátky. Už jsme to s ženou moc nečekali. Díky šílenství, které v Brně panuje, se to nakonec podařilo," děkoval na klubovém webu zarostlý bek a už zase pán prstenu.

Hosté přijeli do Brna s vědomím, že jednou před svými fanoušky zaváhali, a to v zádech měli podporu deseti tisíc příznivců. Dnes jich bude jen 150, více se prostě nevejde. „Musíme se zlepšit dozadu, to nejde za dva zápasy tolik branek, takhle to nejde. Brno dává góly jako přes kopírák," burcuje pardubický forvard Daniel Rákos.

Co nabídne třetí finálový souboj? Jisté je, že úvodní buly vhodí Lukáš Konečný, první český profesionální mistr světa v boxu. Další vývoj nezná nikdo.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec