Hlavní obsah

Trenér Vlach podepsal ve Zlíně novou dvouletou smlouvu

Hokejisty extraligového Zlína bude podle očekávání i nadále trénovat Rostislav Vlach, jenž podepsal s moravským klubem novou dvouletou smlouvu. V týmu budou pokračovat i zkušení obránci Martin Hamrlík a Radim Tesařík, kteří se Beranům upsali na další sezónu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér zlínských hokejistů Rostislav Vlach ve čtvrtfinálové sérii play-off proti Plzni.

Článek

Vlach převzal Berany jako hlavní kouč před sezónou po Zdeňku Venerovi a společně s asistentem Josefem Turkem, jenž nyní v klubu končí, jej dovedli do čtvrtfinále play-off. V předkole Zlín vyřadil mistrovský Třinec, v následujícím kole vyřazovací části nestačil v dramatickém souboji na Plzeň.

Stejně pravděpodobné jako setrvání Vlacha na trenérském postu bylo prodloužení angažmá osmatřicetiletého Hamrlíka. Zlínského patriota čeká devatenáctá sezona v mateřském klubu, v žádném jiném extraligovém týmu nehrál. Podobně zkušený je i o rok mladší Tesařík, který se do Zlína vrátil loni po šesti sezonách.

"Oba patří k pilířům naší obrany a jsme rádi, že jsme se dohodli na další spolupráci," uvedl jednatel klubu Patrik Kamas v oficiální tiskové zprávě. "Po návratu do české extraligy nás Radim příjemně překvapil, celou sezonu odehrál ve skvělé kondici a nevynechal ani jeden extraligový zápas. Oproti loňské sezoně jsme nyní společně uzavřeli standardní smlouvu, Tesařík absolvuje s mužstvem celou suchou přípravu," doplnil Kamas na adresu čtyřnásobného extraligového šampiona.

Ve Zlíně budou pokračovat i útočníci Jiří Ondráček, Filip Čech, Lukáš Finsterle a Tomáš Fořt, obránce Martin Matějíček a gólman Libor Kašík, na jejichž služby klub uplatnil opční právo.

"Po návratu z reprezentačního kempu využijeme opce u Petra Holíka i Petra Zámorského a dále uplatníme opce rovněž u obránců Dalibora Řezníčka a Tomáše Valenty. Vesměs se jedná o formální záležitost prodloužení jednotlivých hráčských smluv," dodal Kamas.

Reklama

Související témata: