Hlavní obsah

Brněnské zarostlé Rumcajse stmelují zranění. Lezeme po čtyřech i pro ně, je nadšený Žižka

Brno

Jeden jako druhý, zarostlá partička, které chybí dvě výhry k bujarým oslavám. Hokejové Brno vede ve finále České pojišťovny play-off Tipsport extraligy nad Pardubicemi 2:1 na zápasy. Stejným rozdílem vyhrála Kometa i třetí partii, soupeř má k triumfu o krok dále. Nic ale není rozhodnuto, vše může být úplně jinak. A třeba už v sobotu. „To je strašně těžké, dvě výhry chybí, je to daleko, musíme dát do toho vše,“ zbytečně v pátek nejuchal brněnský obránce Tomáš Žižka.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Zarostlý Jozef Kováčik (vlevo) z Brna se raduje z vítězství.

Článek

V prvních dvou zápasech padlo dvacet gólů, ve třetím jen tři. Vyžadovali trenéři před utkáním především defenzívu?

V pátek to bylo úplně naopak než předchozí zápasy. Pardubice dobře bránily střední pásmo, my jsme se nemohli prosadit, byl těžký led, dávali jsme si špatné přihrávky, hokej nic moc na koukání, ale tak to je ve finále. Dochází síly, jenže vůlí jsme utkání otočili. Diváci nás hnali dopředu, urvali jsme to.

Třikrát jste pykali za vyhození puku, ubývají síly, stres, špatný led?

Dlouho jsem nezažil vyhodit takhle tři puky, ale někdy se to stane, ale je to blbost (pravidlo) házet puky na střídačku, plexi tam není, ale takové je pravidlo. Trvka (brankář Jiří Trvaj) nás držel, nehráli jsme dobře, ale ve třetí třetině jsme to otočili, toho si strašně na mančaftu cením.

Opět vám přibyla zranění. První třetinu nedohrál Tomáš Svoboda a Radek Dlouhý, který se ale nakonec vrátil. Jak velký problém pro vás jsou tyto výpadky?

Projevuje se to hodně, hráčů v kabině už moc není. Ti, co nastupují, tak hrají výborně. Skvěle se doplňujeme, stmeluje nás to, to je cítit. I když nám odpadne hráč, tak to chceme za každou cenu urvat i pro něj, to je na mužstvu fantastické, to jsem ještě nezažil.

Jsou zranění stále s vámi?

Pořád žijí s mužstvem, je to vidět, chodí do kabiny. Není to tak, že se někdo zraní a už ho čtrnáct nevidíme. Žijí s námi, jsou cítit, to nám strašně pomáhá, lezeme tam po čtyřech i pro ně. Přijde mi, že když odpadne hráč, tak nás to stmelí, to nás může posunout až na mety nejvyšší.

Co čekáte od sobotního utkání?

Bude záležet, co Pardubice budou hrát, uvidíme. Ale síly ubývají, rozhoduje malá maličkost, třeba vyhození puku.

Myslíte na trhák 3:1 na zápasy?

To nevnímáme, v kabině nebyla nějaká euforie, poplácali jsme si, hecovali jsme se trochu do dalšího zápasu, ale je to strašně daleko. Dvě výhry chybí, je to daleko, musíme dát do toho vše.

Reklama

Související témata: