Hlavní obsah

Kometu ženou lidi, ale s nimi nebojujeme, říká Tomáš Zohorna, jehož mladší brácha zatím ve finále vede

Zohorna vs. Zohorna. Dva bráchové, kteří prožívají finále hokejové extraligy proti sobě. Po třech zápasech má navrch brněnský Hynek Zohorna. Starší Tomáš prohrává se svými spoluhráči z Pardubic 1:2 na zápasy. K tomu mladší navíc páteční partii rozhodl. „Rodiče tady dneska nebyli, sledovali zápas v televizi, ale chystají se zítra, dneska si s nimi zavolám,“ usmíval se brněnský útočník.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Vítězný gól Brna ve třetím finálovém duelu proti Pardubicím.

Článek

„Zaplaťpánbůh, že to tam padlo. Puk byl pomalu na brankovišti, stačilo to stáhnout a trefit, mně se to povedlo. Ani to nebyl problém stáhnout, byl jsem sám, kdyby tam byl hráč, tak by to bylo obtížnější," popsal Hynek Zohorna rozdílovou situaci. V ní skóroval téměř vleže.

„Určitě byli unavení, dvě třetiny jsme byli lepší. Začátek třetí třetiny ještě šel, pak je začali hnát diváci, lépe bruslili a nakopl je vyrovnávací gól," přiznal ten, který v pátek stál na straně poražených. „Nic jsme si s bráchou neříkali. Oni čekají na naše chyby, dávají nám góly z protiútoků. Je to jejich hra," popsal styl protivníka Tomáš Zohorna.

„Před zápasem jsme si volali, hecovali se, dneska jsem uspěl já. Možná jsem více vyhecovaný, že hraju proti staršímu bráchovi," přiznal mladší ze sourozenecké dvojice, který hraje v extralize prvním rokem.

Nesmíme se zítra bát, říká Hynek Zohorna

Do sobotního čtvrtého souboje jdou Pardubice se ztrátou jednoho zápasu, Brno může v případě úspěchu získat mečbol. „Dá se říct, že máme navrch, vedeme, hrajeme doma. Nesmíme se bát zítra nastoupit," má jasno Hynek Zohorna.

„Myslím, že to bude zase boj. Tak jako v celém průběhu série. My chceme každopádně vyhrát. Diváci jim pomohou, to platilo už v semifinále. Kometa několikrát prohrávala, ale jakmile dala gól, lidi ožili a hnali jí dopředu. Nebereme to tak, ale že bojujeme i proti divákům. Ti však domácí dokáží zvednout ve chvílích, kdy se jí nedaří," přiznává pardubický forvard.

Jeho dres nosí táta, ten soupeře druhý rodič. "Mamka má komeťácký dres, táta pardubický, ale oba fandí oběma. Ale kdo takhle dresy rozděloval, nevím," usmál se ten, který rozhodl třetí bitvu.

Reklama

Související témata: