Hlavní obsah

Měl jsem palici dole, kdybych ji nezvedl, tak jsem šel do salta, komentoval nájezd Koukal

Brno

Opět proměnil nájezd, tak jako v prvním finále. Ve čtvrtém ale jeho trefa nebyla rozdílová, přesto mohl být kapitán Petr Koukal spokojený. Pardubice urvaly jednu výhru v Brně a srovnaly boj o extraligový titul na 2:2 na zápasy. Rozehraná a náročná partie pokračuje v úterý. „Jsem zmordovaný slušně, ale to je asi každý. Máme dost času na regeneraci, řekl bych, že ty série jsou si hodně podobné. Hraje se fér, jsou to korektní souboje,“ říká Koukal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kapitán Pardubic Petr Koukal po vítězném nájezdu

Článek

Před vaším nájezdem Brno nečekaně změnilo brankáře, Hoviho vystřídal Trvaj, co jste tomu říkal?

Hovi dostal dva góly, tak to zkusili vyměnit. Naštěstí jsem včas zvedl hlavu a všiml si, že proti mně Trvaj vyjel. Jsem rád, že se mi to podařilo zvednout a byl z toho gól.

Udělal byste něco jiného, kdyby nevyjel?

Asi bych to udělal stejně. Říkal jsem si to už ve chvíli, kdy šel Trvka do branky, že to zkusím. Měl jsem palici dole, kdybych ji nezvedl, tak jsem šel přes něj do salta. Měl jsem to na forhendu, tak jsem rychle vystřelil. Spadlo to tam od břevna, byla to ohromná úleva, že se nemuselo jít do třetího nájezdu.

Jaký vliv bude mít čtvrtý zápas na celou sérii?

Nevím, doufám, že vyhrajeme. Stav 1:3 by byl špatný, nyní je to hratelnější. Měli jsme to tak s Vítkovicemi a Libercem a pokaždé to zvládli, tak snad to bude platit i nyní.

Ze dvou zápasů jste v Brně jednou vyhráli, vaše hodnocení z této výpravy?

V pátek jsme to zvorali, teď jsme to chtěli odčinit. Byl to zápas o jednom gólu, my ho inkasovali první. Věřili jsme, že vyrovnáme. Šli jsme za tím, v prodloužení to bylo hodně divoké a v nájezdech jsme byli lepší.

Máte dva body v sérii, ale vždy po nájezdech. Z jakého důvodu jste si nepřipsali výhru i po základní hrací době?

Hrají dobře do obrany, mají silné hráče, hlavně beky. Porazili Spartu i Plzeň, jsou hodně silní.

V nájezdech jste si po první výhře věřili více?

Jak ho tam Zohy (Tomáš Zohorna) fláknul, tak jsem si říkal, že je to dobrý začátek a že bychom to mohli zvládnout. Důležité bylo, že se to tam povedlo procpat i Količovi (Jan Kolář I), Růža (brankář Martin Růžička) potom jeden nájezd chytil, na mně pak už nebyl takový tlak.

V utkání jste trefil tyčku, ale dal jste nájezd jako v prvním utkání, kdy přijde "klasický" gól?

Doufám, že mám ještě nějaké góly schované. Zatím to moc nejde. Ve třetím zápase jsem spálil dvě obrovské šance, tak snad se to ještě protrhne. Na druhou stranu je to jedno, pokud bych už žádný neměl dát a my vyhráli titul, tak by mi to bylo jedno.

Reklama

Související témata: