Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Chomutov 2:3Chomutov otočil zápas v Mladé Boleslavi a vyhrál první baráž

Mladá Boleslav

Hokejisté Chomutova vyhráli první utkání baráže o extraligu na ledě Mladé Boleslavi 3:2, když dokázali zápas otočit v rozmezí čtyř minut třetí třetiny. Na výhře vítěze první ligy se dvěma góly podílel kapitán Milan Kraft. Série hraná na čtyři výhry pokračuje v pondělí opět na ledě nejhoršího týmu extraligové sezony.

Článek

Úvod zápasu poznamenala série vyloučení, díky kterým si Chomutov zahrál i 19 sekund přesilovou hru pět na tři, gól však vstřelit nedokázal. Brankář domácích Hübl pouze předvedl několik ukázkových zákroků, stejně jako později jeho protějšek Řehoř.

Příliš pohledný hokej se ale ve Ško-energo areně nehrál a nic na tom nezměnila ani první přestávka. Otevřít skóre mohl po přečíslení hostující Pulpán nebo bezprostředně po návratu z trestné lavice Hromas, Hübl byl ale připraven.

Gólu se diváci dočkali až v 26. minutě a Středočechům do vedení pomohla smůla obránce Grofa, jenž při rozehrávce zlomil hokejku, ztratil puk, a přestože Řehoř první bezprostřední šanci zlikvidoval, Balaštík následně otevřel skóre.

Po první brance počet příležitostí vzrostl, v přesilovce nepříjemně střílel Grof, ale aktivní byl zejména Podkonický. Jednou jej vychytal Řehoř, podruhé slovenský útočník v početní výhodě přestřelil odkrytou branku.

Trenéři hostů poté ve snaze vyrovnat stáhli hru na tři formace, tlak si ale jejich svěřenci vytvořit nedokázali. Mladá Bolaslav, hrající pátou extraligovou baráž za sebou, pozorně bránila a čekala na svou šanci. Ta přišla v 52. minutě, kdy byl vyloučen Seman a Čuttova tečovaná střela skončila za Řehořovými zády.

Z dvoubrankového vedení se ale domácí radovali jen devatenáct sekund, Havíř totiž rychle snížil. Navíc vzápětí byl vyloučen Čutta, Kraft vyrovnal a rozjásal několik stovek fanoušků Pirátů, kteří na duel z Chomutova přijeli.

A ani to ještě nebylo ze strany hostů vše. Kapitán Kraft se totiž v 57. minutě prosadil podruhé a přiblížil hosty cenné výhře, kterou již Severočeši uhájili.

Baráž o hokejovou Tipsport extraligu - 1. zápas:
BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 2:3 (0:0, 1:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 26. Balaštík (Podkonický, Goertzen), 53. Čutta (Tomas, D. Výborný) - 53. Havíř (Gajovský, Macháček), 55. Kraft (Pulpán, Pavlas), 57. Kraft (Jíra, Hřebejk). Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 4090. Stav série: 0:1.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Čutta, Baldwin, Žabka, Beňovič, Hay, Rýgl, Mozík - Nouza, D. Výborný, Mikulík - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Bahenský, Pabiška, Tomas. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
Chomutov: Řehoř - Pavlas, Pulpán, Havíř, Bartejs, Grof, J. Mrázek, Jillson, Macháček - Jíra, Kraft, Hřebejk - Gajovský, F. Seman, D. Hruška - Ondřej, Sikora, Hromas

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články