Hlavní obsah

Boj o hokejový titul vrcholí, nikdo nemá navrch, ale jeden musí vyhrát

Praha

Co rozhodne? Má jeden tým ve finále hokejové České pojišťovny play-off navrch? Po čtyřech zápasech je série srovnána - 2:2. Pátý souboj je na programu v úterý, jedno mužstvo získá mečbol. A bitvu opět uvidí vyprodaná pardubická aréna. V tomto finále naprosto běžná záležitost.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Brněnský brankář Jiří Trvaj (vlevo), jeho spoluhráči Milan Hruška a Tomáš Žižka (vpravo) a hráč Pardubic Jiří Cetkovský (uprostřed).

Článek

Góly: V tomto měření je série srovnána, oba týmy vstřelily 13 gólů. Zápasy navíc vždy skončily s rozdílem jediné trefy - 5:4 a 2:1 Pardubice v nájezdech a Brno 6:5 a 2:1.

Třetiny: I zde vyrovnanost pokračuje. Tři třetiny vyhrály Pardubice, tři Brno a šest jich skončilo nerozhodně.

Přesilovky: Zde mají o jednu využitou navrch Východočeši. Tým vedený trenérem Pavlem Hynkem využil čtyři početní výhody, hráči pod koučem Zdeňkem Venerou tři.

Nájezdy: Dvakrát musely o výsledku rozhodnout samostatné nájezdy. V prvním a čtvrtém souboji se radovaly Pardubice. „Neřekl bych, že nám nájezdy nejdou, dali jsme jeden ze dvou gólů, to je padesát procent," snažil se brát v sobotu situaci optimisticky Venera.

Vyloučení: V tomto porovnání není velkých rozdílů. Kometa měla během čtyř utkání vyloučených 26 hráčů, sok v boji o titul 24. „Řekl bych, že série jsou si hodně podobné. Hraje se fér, jsou to korektní souboje," je spokojený s průběhem pardubický kapitán Petr Koukal.

Výhry venku, výhry doma: A opět remíza. Každý tým vyhrál jednou doma a jednou venku. Takže stejný výsledek platí i u porážek.

Střely na branku: Hledat aktivnější tým v nějaké statistice je v tomto boji o titul složité. Pardubice vyslaly 142 střel, Brno 145.

Úspěšnost brankářů v %: Pardubický Martin Růžička: 90,7, 82,86, 94,59 a 96,67. Brněnský Jiří Trvaj: 90,24, 82,14, 96,77, 97,44.

Fanoušci: Vždy vyprodáno, ani zde není nikdo lepší. Pardubičtí hokejisté hráli pokaždé před návštěvou 10 050 lidí. Do Brna vždy přišlo 7200 fanoušků. „Je to zážitek. Nevadí mi, jestli na nás lidi pískají, řvou. Mám rád, když se fandí. Je jedno, jestli je to doma nebo v Brně. Skvělí fanoušci jsou na obou místech," je spokojený obránce Pardubic Jan Kolář.

Kdo vyhraje pátý duel? „My máme výhodu. My jsme totiž Kometa," má jasno brněnský Jozef Balej. Na výhru jsou ale dva adepti.

Reklama

Související témata: