Hlavní obsah

Když to střílí, tak to střílí. Gólové hody v Pardubicích s Kometou a díl třetí

Pardubice

Devět, jedenáct a deset. Tři finále hokejové extraligy zažily letos Pardubice. A pokaždé šlo s Kometou Brno o gólové galapředstavení. Třicetkrát se hráči radovali z úspěšné trefy. Naposledy v úterý tým z východu Čech vyhrál 6:4 a vede v sérii 3:2 na zápasy. Ve čtvrtek se může v Brně na ledě Komety rozhodnout o titulu. Tam, kde se góly šetří. Dvě klání a jen šest branek.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Brankář Komety Sasu Hovi před pardubickým Janem Semorádem

Článek

„Nevím, fakt nevím, led je stejný, stalo se. Dopadlo to takto náhodně, týmy nastupují ve stejném složení, na tomto ledě není nic zvláštního," nechtěl další produktivní nálož pitvat brněnský kapitán Radim Bičánek.

Deset gólů v průměru na zápas v Pardubicích, tři u soupeře v moravské metropoli. „To jsme my, aby to bylo zajímavější. Asi jsme se uspokojili. Místo toho, abychom to v klidu dohráli, tak to takhle zdramatizujeme," usmíval se pardubický obránce Aleš Píša.

Domácí vedli už 4:0, ale prostřední část nabídla tři góly Komety, která se přiblížila na jediný gól. To samé se jí podařilo i v poslední dvacetiminutovce. Už v 56. minutě hrála bez brankáře, v předposlední minutě prohrávala o gól, ale Martin Bartek a prázdná brněnská branka byla snadná kořist - konečný stav 6:4. Předchozí dvě klání v Pardubicích dopadla 6:5 pro Brno a 5:4 po samostatných nájezdech pro domácí. Divák se baví, trenéři žasnou.

Venera by se rád vrátil v sobotu do Pardubic

„Nemám žádné velké vysvětlení, těší nás vstřelené góly, ty obdržené moc ne. Ale určitě to není tím, že by bylo v Brně jiné hřiště. Tady to padá, třeba se tady bude ještě hrát a změní se to," věří brněnský kouč Zdeněk Venera.

„Dostali jsme se do jasného vedení, ale jak to asi umíme jen my tady v Pardubicích, začali jsme vyučovat hokej a přestali jsme být důrazní a trochu jsme se i o výsledek báli. Pro diváky jsme z toho udělali zajímavý zápas, ale ne pro nás trenéry. Ani ne pro hráče. Zbytečné drama do konce. Jinak jsem rád za třetí bod a první mečbol," okomentoval pátý finálový souboj pardubický asistent Ladislav Lubina.

Ve čtvrtek se může v Brně rozhodnout, Pardubice mohou slavit titul. Ten naposledy získaly v roce 2010. „Doufám, že se tu hrát už nebude, že tohle bylo poslední rozloučení diváků se sezónou," narážel po třetí výhře na možný sobotní sedmý duel Lubina. Jiné myšlenky má Venera. „Rád bych řekl...rád bych se tady viděl ještě v sobotu," usmál se a vyslovil přání muž z druhé střídačky.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín