Hlavní obsah

Asi jsme volové, byl nasupený brněnský Vašíček, který zahodil vyražené zuby

Pardubice

Vstřelil gól, ale prohrál, připsal si tři mínusové body, přišel o zuby. Úterní finále pro hokejového obránce Jiřího Vašíčka nevyznělo nejlépe. Hvězdy nebyly nakloněny jemu ani Kometě Brno, která prohrála v Pardubicích 4:6 a soupeř je krok od mistrovského titulu. „Prohrávali jsme 0:4, to se špatně stahuje. Ukázali jsme bojovnost a srdíčko, ale nezasloužili jsme si vyhrát,“ byl kritický zkušený bek.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Hokejisté Brna ve finálové sérii ztrácí

Článek

Ve druhé třetině jste ale zápas zdramatizovali, ne?

Jo, řekli jsme si, že ze sebe nenecháme dělat šašky, že budeme hrát, co umíme, ale je nám to k ničemu. Je to tak plus do dalšího zápasu. Když budeme hrát jako druhou půlku zápasu, tak se sem musíme vrátit.

Co vám drhne, co musíte zlepšit?

Všechno. Děláme zbytečné chyby ve třetině. Každý z nás si musí sáhnout do svědomí. Každý ví, že tam někde udělal chybu, já taky. Tohle se nesmí stát, je to moc důležitý, abychom si dokazovali, jací jsme hokejisti, když nejsme.

Čtyři zápasy v sérii skončily o gól, ten poslední o dva. Může být série vyrovnanější?

Dvakrát vyhráli na nájezdy, kdyby to bylo opačně, tak už jsme tu dneska nebyli. Kdybychom měli trochu štěstí... nebo to hrát jako v NHL, prostě až do rozhodnutí. Síly by na to byly, asi by to bylo spravedlivější. Kluci ukázali, že nájezdy umí, my se s tím musíme vyrovnat, my se sem prostě chceme za každou cenu vrátit.

Tři zápasy v Pardubicích a padlo třicet gólů, to je nášup, ne?

Je tady asi nějaká jiná zóna, tady to je přestřelka a u nás se čeká na gól skoro do třetí třetiny. My musíme hrát líp, dneska jsme jim dali góly sami, nemůžeme hrát nedisciplinovaně. Zítra si na to sedneme, sáhneme si do svědomí, musíme na ledě udělat více.

Proč vám nevyšel začátek zápasu, prohrávali jste po první třetině 0:3. Čím si to vysvětlujete?

Asi jsme volové. Začali jsme dobře, byli jsme lepší, pak ale dostaneme po vlastních chybách tři góly. Už to nevrátíme, můžeme se jen poučit, šanci máme.

Chybí vám nějaké zuby, to je výsledek z posledního utkání?

Spodní jsem už neměl, horní jsou z dneška. Radovali jsme se, tak mi je někdo vyrazil.

Máte je?

Ne, zahodil jsem je.

Kdo má nyní blíže k titulu?

Oni, ale my hrajeme ve čtvrtek u nás, když ukážeme, že se u nás těžko vyhrává, pak to už bude padesát na padesát. Kdo hrál sedmý zápas, tak ví, jaké to je. Tam rozhodne jakákoli maličkost, je jedno, kde se to hraje. I kdyby to měla být Praha. Kdekoli, to je úplně fuk. Ve čtvrtek ale musíme v zápase nechat duši. Jsme mužstvo bojovníků, věřím, že tu budeme v sobotu ještě stát. Věřím, že srdíčko ukážeme, ale teď musíme udělat krok doma, lidi nám pomůžou a my ho uděláme.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice