Hlavní obsah

Trvaj je nervózní a dostává plachťáky, rýpl si do brněnského brankáře Píša

Pardubice

Hokejistům Pardubic chybí jediná výhra k oslavám extraligového titulu. V úterý porazili Kometu Brno 6:4, drama až do konce. Přitom nemuselo být, domácí vedli 4:0, ale letošní finálové boje jsou na pardubickém ledě nevyzpytatelné. „To jsme prostě my. Místo toho, abychom to v klidu dohráli, tak to zdramatizujeme. Ubrali jsme na plynu, nedohrávali jsme souboje,“ usmál se obránce Aleš Píša.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubický obránce Aleš Píša

Článek

Na začátku druhé třetiny Píša vystřelil od modré čáry a domácí vedli 4:0. Brankář Jiří Trvaj se sbalil a jel na střídačku. Pardubická gólová střelnice byla opět otevřena. „Myslím, že jejich gólman je docela nervózní, od toho se to odvíjí, dostává zbytečný góly, takový plachťáky od modré," popsal svoji střelu obránce. „Stál tam, asi se mu to zhouplo v závěru, podle mě tohle viděl, to musí chytit," přidal ještě Píša s tím, že podle něj bude ve čtvrtek v Brně chytat za Kometu Sasu Hovi, který naskočil v průběhu pátého utkání.

"Myslím, že bude, docela nás v přesilovce pět na tři vychytal, tím se Brno trochu zvedlo," vyzdvihl změnu na straně rivala pardubický zadák, který sice vstřelil gól, ale neradoval se. Sedl si na střídačku a věnoval se hokejce. „Já jsem ji hladil," usmál se Píša, který prý projeví emoce, až bude moci zvednout pohár. Nic ale není jisté. A v Pardubicích to vědí moc dobře.

„My se bojíme furt, i když to je 4:0. Nemyslím, že jsme v pozici, že bychom měli vyučovat hokej. Měli jsme hrát pořádně odzadu a za stavu 4:0 výsledek hlídat," pronesl s hořkým úsměvem obránce, který je podle trenéra národního týmu Aloise Hadamczika jedním z adeptů na dres pro mistrovství světa.

„Něco jsem zaslechl, ale přednost by měli dostat spíš mladší hráči. Potěší to, ale před dvěma lety jsem byl ve větší formě, vyhráli jsme titul, nikdo se neozval, dával bych přednost mladším," myslí si pětatřicetiletý Píša. Teď má v hlavě finále extraligy. Až poté přijde na řadu otázka světového šampionátu. Pokud by nabídka přišla, vzal by ji? „Uvidíme," dodal bez jakýchkoli emocí nejproduktivnější pardubický obránce v play-off.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín