Hlavní obsah

Cetkovský: Dát hattrick? To bych chtěl asi moc

Marek BurkertPrávo

K naprosté spokojenosti chybělo Jiřímu Cetkovskému možná jen, aby při brněnské power play dal svůj třetí gól v zápase. S dcerou v náručí si ale nejlepší pardubický hráč vychutnával třetí výhru svého týmu ve finálové sérii hokejové extraligy. Výhru, na níž se podílel klíčovými trefami.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Jiří Cetkovský (uprostřed) oslavuje jednu ze svých branek

Článek

Vyčítáte si, že jste mohl třeba ještě líp mířit?

To snad ani ne. Já jsem rád, že jsem dal ty dva góly a hlavně ten vítězný. Mančaftu jsem tím pomohl k vítězství a ten třetí, to už bych chtěl asi trochu moc...

Co se s vámi stalo jako s týmem, když jste vedli 4:0 a měli jste Brno na lopatě, že ze zápasu bylo nakonec opět drama?

Při prvním gólu jsme si nepokryli útočníka a přestali jsme úplně hrát. A už se to valilo. V rychlém sledu tam padly tři kusy. To nás už naštěstí zase probralo.

Brněnský obránce Vašíček vám vzkazuje, ať určitě nepočítáte s tím, že ve čtvrtek v Brně budete slavit s pohárem. V sobotu prý určitě dojde i na sedmý pardubický duel, co vy na to?

To je od něj hezký, asi se mu tady líbí. (pousměje se) Ve čtvrtek se ale začíná od stavu 0:0 a my se pokusíme to ukončit už u nich.

Věděli jste o tom, že jste v play off hraném na čtyři zápasy nikdy neprohráli pátý za stavu 2:2? Dodávalo vám to třeba psychickou sílu?

To je hodně dlouhodobá statistika. Určitě jsme s tím nijak nekalkulovali. Řekli jsme si, že na ně nastoupíme a bylo nám jedno, jestli to je 2:2. Hráli jsme náš klasický hokej a taky jsme s ním prorazili.

Poučily vás v něčem ty předchozí dva brněnské zápasy? Je to opravdu takové peklo pro hostující hráče?

To vám asi řekne každý hokejista, že právě jeho klub má super fanoušky. Já si myslím, že ti nejlepší jsou právě v Pardubicích. Máme dva pokusy, to je velká psychická výhoda, ale musíme si dát pozor. Může se přihodit úplně všechno.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice