Hlavní obsah

FOTO: Mistři, mistři! dunělo celou noc Pardubicemi

Pardubice

Hokejistům HC Pardubice nebylo tentokrát dopřáno, aby mistrovský titul slavili před vlastními fanoušky ve vlastní aréně. Přesto Pardubice vítězný šestý finálový zápas prožívaly. Středem dění bylo Pernštýnské náměstí s velkoplošnou obrazovkou.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pardubičtík hokejisté slavili s fanoušky na Perštýnském náměstí v noci po příjezdu z Brna výhru ve finále extraligy a titul mistra republiky

Článek
Fotogalerie

Na začátku včerejšího utkání před ní stály asi tři stovky převážně mladých lidí, ale jak skóre přibývalo ve prospěch Pardubic, trousili se po skupinkách z domovů a hospod. V poslední desetiminutovce utkání bylo náměstí zaplněno nejméně třemi tisícovkami nadšeně skandujících a skákajících příznivců pardubického hokeje.

„Mistři, mistři a Hoši děkujeme!" burácelo náměstím dlouho do noci. „Máme třetí titul. Nikdo v Česku  se tím nemůže chlubit, jenom my. Brno bylo vynikající, ale dnes to nezvládli nervově a dostali profesorskou lekci," řekl Právu jeden z fandů.

Oslavy po předání poháru neskončily, naopak nabíraly na obrátkách. Drtivá většina fandů se rozhodla, že stejně jako v roce 2010 počkají na autobus s hráči, který však dorazil až dlouho po půlnoci.

Reklama

Související témata: