Hlavní obsah

Chomutov - Ml. Boleslav 2:3Stav série 2:2Chomutov vedl o dva góly, nakonec padl s Boleslaví po nájezdech

Praha
Aktualizováno

Podruhé se hokejisté prvoligového Chomutova představili v baráži o extraligu před vlastními diváky. Ve čtvrtek porazili Mladou Boleslav 4:3, dnes vedli po první třetině o dvě branky, ale nakonec nezískali nic. Mladá Boleslav vyrovnala a vyhrála 3:2 po samostatných nájezdech, které rozhodl Milan Mikulík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Chomutova oslavují gól

Článek

Za domácí otevřel skóre už v deváté minutě obránce Havíř a když byl za další čtyři minuty faulován při brejku Gajovský, mohla vyprodaná aréna opět slavit. Faulovaný hráč předvedl při trestném střílení excelentní blafák a zvýšil na 2:0.

Mladá Boleslav odpověděla ve druhé třetině. Nejprve snížil Mikulík a vyloučení domácího kapitána Krafta potrestal za další dvě minuty kanonýr Balaštík. Zápas se z obou stran vyostřil, oba brankáři však zůstávali oporami svých celků. Devět minut před koncem domácí Ondřej nedokázal dorazit puk do odkryté branky, poté minul i Hruška.

V prodloužení k vidění příliš mnoho šancí nebylo, vyloučení Krafta si hosté dlouho neužili, protože takřka vzápětí putoval na trestnou lavici i Balaštík. V nájezdech jako první uspěl hostující Mikulík, Kraft poté přestřelil a nikdo další už branku trefit nedokázal.

Baráž hokejové extraligy:
Chomutov - Mladá Boleslav 2:3 po sam. nájezdechON-LINE
Branky a nahrávky: 9. Havíř (Milan Procházka, Grof), 13. Gajovský z trest. střílení - 23. Mikulík (Chaloupka), 25. Balaštík (Mozík, D. Výborný), rozhodující nájezd Mikulík. Rozhodčí: Homola, R. Polák - Barvíř, Bláha. Vyloučení: 10:9, navíc Hromas (Chomutov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5250 (vyprodáno).
Chomutov: Řehoř - Pulpán, Pavlas, Grof, J. Mrázek, Havíř, Macháček, Jillson - Jíra, Kraft, Hřebejk - Ondřej, Sikora, Hromas - D. Hruška, Milan Procházka, Lapšanský - Gajovský, Diviš, F. Seman - Hoffenrichter. Trenéři: Doležal, Gudas a Mikšovic.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Žabka, Beňovič, Rýgl, Baldwin, Mozík, Chaloupka - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Tomas, Podkonický, Goertzen - Nouza, Bahenský, Pabiška - Stieler, na nájezdy Loskot. Trenéři: Novák a Hiadlovský
stav série: 2:2

Reklama