Hlavní obsah

Pardubický manažer Kusý: Mužstvo od začátku vědělo, co chce

Pracovitost, sebevědomí a touha jít si za svým cílem dovedly podle pardubického generálního manažera Zbyňka Kusého Východočechy k mistrovskému titulu, který získali po finálové výhře nad brněnskou Kometou. Kusý neusnul během úspěšného tažení na vavřínech a zajistil si pokračování spolupráce s klíčovými hokejisty i trenéry.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pardubičtí hokejisté pózují coby noví mistři, Zbyněk Kusý vpravo uprostřed

Článek

"Byla to těžká sezona, v níž jsme měli hodně zraněných. Pozitivní určitě bylo, že se nám podařilo zapracovat další mladé hráče ze stáje našich odchovanců. No a hrát finále a ještě ho vyhrát, to je samozřejmě hezká věc," řekl ČTK Kusý.

Ze své pozice ocenil na mužstvu nejvíce jeho pracovitost a sebevědomí. "Většinu těch hráčů znám dlouhou dobu a tvoří mužstvo, které vědělo, co chtělo, a které se nevzdává, i když je situace kritická," konstatoval Kusý a narážel tak mimo jiné i na sedmé čtvrtfinále, kdy Východočeši odvrátili proti Vítkovicím vyřazení na poslední chvíli.

"Tam jsme měli samozřejmě notnou dávku štěstí," připustil Kusý. "Ale i to je někdy potřeba. Vždyť i když série skončí 4:1, 4:2 na zápasy, stojí to hrozně sil a play off je opravdu strašně náročné," doplnil Kusý.

Ten už spřádá plány na sezonu příští. Velkým oslabením bude především avizovaný odchod sehraného útočného dua Jan Kolář - Petr Koukal.

Jednou v budoucnu by však mohli pardubický dres obléct znovu. "Ti dva budou chybět vždycky. Jsou hrozně důležití v charakteru mužstva a odvedli tady maximum. Hráli tady od dorosteneckých let, jsou to hráči, na které se můžete naprosto spolehnout v jakékoliv situaci," ocenil Kusý pardubické tahouny. "Jakmile se budou chtít vrátit, moc rádi je vezmeme zpět do našeho týmu," ujistil.

Z dalších klíčových postav mistrovského celku by ovšem neměl o nikoho přijít. "Jsou tam i někteří hráči, kteří smlouvu nemají, ale klíčoví hráči mají smlouvy všichni," přiblížil Kusý s tím, že vedení klubu prodloužilo během play off kontrakty s obráncem Alešem Píšou a útočníkem Jiřím Cetkovským. V první polovině května by navíc mělo dojít k podpisu kontraktů se slovenským forvardem Martinem Šagátem a bekem Jiřím Vašíčkem.

Také trenéři Pavel Hynek s Ladislavem Lubinou mají o nejbližší budoucnosti jasno. "Mají prodlouženou smlouvu o další sezonu, i v tomto případě jsme ji podepsali po zvládnutém čtvrtfinále play off," uvedl Kusý.

I v dalších letech chce pokračovat v nastoleném trendu a dávat příležitost odchovancům. "Hráli jsme s nimi většinou i v historii. Vždy v týmu bylo 12 až 18 hráčů z Pardubic nebo alespoň blízkého okolí. Většina těch hráčů má pak vztah k městu i celému regionu. A tyto hráče pak mohou doplnit hráči jako Jiří Dopita či Ján Lašák," vysvětlil Kusý.

Většina hráčů, která projde týmem, prý navíc ve městě zakotví i co do osobního života. "Tomáš Divíšek, Libor Pivko, Lašák, většina těch kluků tady zůstala, postavila dům a rádi se sem vracejí. Třeba až se vrátí Tomáš Rolinek, určitě ho oslovíme, aby zase pokračoval u nás," uvedl Kusý.

Reklama