Hlavní obsah

Hokejisté Komety slavili stříbrné medaile s fanoušky na brněnském náměstí

Brno

Na čtyři tisícovky fanoušků přišly v pátečním večeru na centrální náměstí Svobody oslavit s hokejisty brněnské Komety druhé místo v uplynulém ročníku extraligy. Hráči, kteří dorazili na pódium do středu města autobusem, si opět vyslechli skandování „Hoši, děkujem!“ a „Pro nás jste mistři!“.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Na náměstí Svobody v Brně se spoluhráči z Komety kapitán mužstva Radim Bičánek

Článek

Za brněnský tým naopak příznivcům Komety poděkoval kapitán Radim Bičánek. „To, jak jste nás celou sezónu podporovali, bylo naprosto neskutečné. Prostě super," vzkázal.

Přidal se k němu i obránce Tomáš Malec. „Je to nádhera, jak za námi stojíte. Klobouk dolů před vámi. Po posledním finálovém utkání s Pardubicemi jsem měl skoro slzy na krajíčku z toho, co se v hale navzdory naší porážce dělo," přiznal.

Slovenský útočník Róbert Petrovický zaplněnému náměstí prozradil, že v Kometě zůstane i v příští sezóně. Už má podepsanou novou smlouvu. „Proč ne? Vždyť Brno mi opět dalo mladé nohy i srdce," vtipkoval osmatřicetiletý veterán.

Fanoušky potěšili také novopečený reprezentant Jakub Svoboda, jeho jmenovci Tomáš s Jaroslavem i obránci Žižka, Hruška či Bičánek. Ti všichni oznámili, že za Kometu budou s největší pravděpodobností nastupovat i v dalším extraligovém ročníku. Na lavičce bude dál stát také trenér Venera. Setrvání v Brně naopak nepotvrdil Divíšek a zkušený bek Vašíček, který v Kometě hostoval ze Slavie, už vzhlíží k novému angažmá v mistrovských Pardubicích.

Na rozlučce se sezónou přesto nechyběl. Ve slavnostní atmosféře si hokejisté Komety zanotovali s fanoušky veškeré popěvky, které v sezóně zaznívají v Kajot Areně v průběhu extraligových zápasů.

Reklama

Související témata: