Hlavní obsah

Hokejisty Českých Budějovic bude trénovat Němec Draisaitl

České Budějovice

Novým trenérem Českých Budějovic v hokejové extralize byl dnes jmenován Němec Peter Draisaitl. Asistentem šestačtyřicetiletého rodáka z Karviné bude Radek Bělohlav, brankáře bude mít na starosti Roman Turek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Český Budějovic Pavel Kašpařík (vpravo) a Jiří Šimánek se radují z gólu. Trénovat je bude Peter Draisaitl.

Článek

"Měli jsme vytipováno několik kandidátů. Peter Draisaitl však splňuje přesně naše představy a zapadá do koncepce, kterou jsme si pro nadcházející sezonu stanovili," uvedl generální manažer a předseda představenstva Zdeněk Blažek na klubovém webu.

Draisaitl, který naposledy trénoval Norimberk v nejvyšší německé soutěži, nahradí na střídačce Mountfieldu Františka Výborného. K týmu se bývalý německý reprezentant, jenž se podle vyjádření zástupců jihočeského klubu bez větších problémů domluví česky, připojí v průběhu května.

České Budějovice dnes oficiálně zahájily přípravu na příští sezonu. Hráči absolvovali fyzické testy na FTVS v Praze, vedení klubu zároveň oznámilo některé avizované změny v kádru.

Osm hráčů v týmu končí

V týmu skončili obránci Jan Novák a Jan Němeček a útočníci Milan Gulaš, David Kuchejda, Roman Pšurný, Vilém Burian, Rostislav Martynek a Tomáš Horna. "Všichni už mají mírně vyšší věk a u nás hráli třetí nebo čtvrtou lajnu. A my bychom chtěli právě tyto dva útoky omladit a dávat v nich šanci výrazně mladším hráčům," uvedl asistent sportovního manažera Petr Sailer.

Nováčkem je útočník Tomáš Knotek, o místo v kádru bude bojovat forvard Jakub Suja a klub má také zájem o svého odchovance a juniorského reprezentanta Robina Soudka, který se vrací ze zámoří. Do přípravy se také zapojí odchovanci Lukáš Kříž a Michal Švihálek.

Nové smlouvy podepsali obránce René Vydarený a útočníci Jiří Šimánek s Tomášem Mertlem. "Tomáš je vlastně jediným hráčem, který zůstává ze čtvrté pětky. Zdá se nám být hokejový typ a šanci dostane," uvedl Sailer.

Jihočeši jednají o novém kontraktu s kapitánem Františkem Ptáčkem a chtějí získat brankáře Filipa Šindeláře z Vítkovic, který by měl vytvořit dvojici s Jakubem Kovářem. Stávající dvojka Šimon Hrubec se totiž s klubem nedohodl na podmínkách nové smlouvy. "Zkušený Šindelář by se mohl stát součástí výměny za Romana Pšurného," naznačil Sailer, že Pšurný zamíří do ostravského klubu.

Reklama

Související témata: