Hlavní obsah

Odvrátili jsme pád do propasti, oddechl si Balaštík po vítězném gólu v Chomutově

Josef PešoutPrávo

Hokejisté Mladé Boleslavi zvládli šesté utkání baráže o účast v extralize a po vítězství 3:2 v Chomutově srovnali stav série na 3:3 a vynutili si sedmý zápas, který se bude hrát ve čtvrtek na středočeském ledě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva mladoboleslavští hráči Lukáš Pabiška a Jaroslav Balaštík, vpravo David Hruška z Chomutova

Článek

Vítězný gól vstřelil v 50. minutě Jaroslav Balaštík. „Všem nám spadl kámen ze srdce. Po nedělním domácím selhání, kdy jsme prohráli 0:3, jsme věděli, že nám už jde o všechno. Byli jsme na okraji propasti, ale dokázali jsme z ní utéct a se štěstím jsme to třetí vítězství vydřeli. Přitom jsme šli do zápasu s pokorou i respektem k soupeři, který cítil obrovskou šanci doma stvrdit postup," líčil zkušený forvard. „Nikdy jsem takové nervy v boji o záchranu nezažil. Je to realita, kterou musíme přijmout a zmobilizovat se na rozhodující bitvu," povídal kanonýr, který se trefil v baráži celkově už pošesté a drží tím naděje nejslabšího týmu extraligy na setrvání v soutěži.

Kdy hostím v utkání nejvíce zatrnulo? „Když Chomutov pět vteřin před koncem druhé třetiny srovnal na 2:2. Čekali jsme, že do toho pak půjde po hlavě. Ale díky trpělivosti jsme se zvedli a nepustili domácí k závěrečnému náporu ani k postupové euforii," mínil Balaštík. A pochválil brankáře Jaroslava Hübla: „Chytal fantasticky, ale podobný výkon předvedl i při předešlém zápase v Chomutově, kdy neinkasoval ani při penaltovém rozstřelu. Takže i díky němu jsme pořád ve hře o udržení. Jen si přeji, aby mu forma vydržela až do čtvrtka."

Co čeká od rozhodující bitvy? „Rozdají si to dva rovnocenné celky. Klíčem budou případné přesilovky. Proto se chceme vyvarovat vyloučení. Chomutov u nás už dvakrát vyhrál, takže si asi bude věřit i nadále. Musíme si v kabině sednout a dokonale se připravit i po taktické stránce," dodal Balaštík.

Kraft: Nesmíme propadnout frustraci

Chomutovský kapitán Milan Kraft sice skóroval, ale mrzely ho další neproměněné šance: „Bohužel jsme nebyli tak důslední v koncovce, jak by bylo potřeba. Mohlo to být klidně 5:2 pro nás, ale radoval se soupeř. Jsme zklamaní z výsledku, ale nesmíme propadnout frustraci."

Za Severočechy nastoupil reprezentační útočník Jan Kovář, který si k zápasu odskočil z kempu národního týmu. „Byli jsme rádi, že přijel, aby nám pomohl," řekl Kraft na adresu posily z Plzně.

Je výhodou pro Chomutov fakt, že už dokázal vyhrát sedmé zápasy v semifinále i finále první ligy? „Nějaké zkušenosti máme, ale Boleslav je o stupeň výš, než prvoligoví soupeři. Baráž o extraligu je však pořád otevřená a věřím, že se na čtvrtek dobře připravíme. Budeme makat na sto procent, abychom ten postup urvali. Už kvůli našim skvělým fanouškům," prohlásil ještě Kraft.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články