Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Chomutov 2:4Stav série 3:4Chomutov je extraligový, Boleslav pátou baráž nezvládla

Michal OsobaSport.czPrávo
Aktualizováno

Chomutovský sen se splnil! Po 38 letech Piráti opět nakouknou mezi hokejovou smetánku. Mistři sedmých zápasů zvládli rozhodující bitvu v Mladé Boleslavi a po výhře 4:2 Středočechy sesunuli o patro níž do první ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Chomutova slaví postup do extraligy.

Článek

Tahle šňůra nemohla trvat věčně. Popáté v řadě a počtvrté jako nejhorší extraligový celek zahučela Boleslav do nelítostné série o setrvání mezi elitou, tentokrát už ale narazila. Ve zvláštní sérii, kde domácí prostředí bylo spíše prokletím než výhodou a hostující tým vyhrál pět zápasů ze sedmi, prohrála 3:4 na zápasy.

Zhruba tisícovka fanoušků Pirátů v mladoboleslavské hale si s hráči vychutnávala opojnou euforii, další desítky zaplnily dva sály chomutovského kina Svět. Po sedmizápasových sériích v prvoligovém semifinále i finále ukázali Piráti silnější nervy i v posledním zápase sezóny.

Piráti zápas otočili

Do vedení šli přitom domácí lacinou trefou Mikulíka, jenže obrat hostů načal podobně šťastný gól Endála. Obránce Havíř, střelec série Hruška a Diviš při přesilovce pak nasměrovali Chomutov do extraligy. Zkroušení domácí začali ztrácet nervy, selhávali i ve vyložených šancích včetně renomovaného kanonýra Balaštíka.

Marná byla závěrečná snaha Boleslavi, zásluhou Baldwina dokázala jen snížit, pátou vítěznou baráž v řadě si nepřipsala. Touto statistikou se ale může chlubit útočník Nikola Gajovský. Po čtyřech sezónách v barvách Bruslařského klubu zvolil správný čas k přestupu do Chomutova, nového účastníka extraligy.

Baráž o extraligu, 7. zápas
Mladá Boleslav - Chomutov 2:4on-line
Branky a nahrávky: 3. Mikulík (D. Výborný, Beňovič), 49. Baldwin (Balaštík) - 5. Endál (Macháček), 12. Havíř (D. Hruška, Macháček), 31. D. Hruška (Rutta), 42. Diviš (Ondřej, Rutta). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8, navíc Žabka (M. Boleslav) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4110. Konečný stav série: 3:4.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Žabka, Beňovič, Rýgl, Baldwin, Drábek, Chaloupka, Mozík, Dudáš - Nouza, D. Výborný, Mikulík - Balaštík, Podkonický, Pabiška - Bahenský, Stieler, Goertzen - Jiránek, Lenc, Tomas. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
Chomutov: Řehoř - Pavlas, Pulpán, Havíř, Macháček, Rutta, J. Mrázek - Jíra, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Gajovský, Milan Procházka - Ondřej, Sikora, Hromas - Endál, Diviš, F. Seman. Trenéři: Doležal, Gudas a Mikšovic.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice