Hlavní obsah

Veverka to dokázal, byl na sebe hrdý chomutovský boss po postupu do extraligy

Josef PešoutSport.czPrávo

Spadl mu obrovský kámen ze srdce. „Neuvěřitelně jsem si oddechl. Protože ještě před dvěma měsíci o nás v podstatě v celé republice psali, že jsme úplní diletanti, kteří absolutně o hokeji nic nevědí,“ soukal ze sebe unaveným, ale spokojeným hlasem generální manažer chomutovského klubu Jaroslav Veverka mladší. Bylo pár minut po postupu „jeho“ týmu do extraligy, který Severočeši vybojovali na ledě v Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Chomutova slaví postup do extraligy.

Článek

„Klub beru v podstatě jako rodinný a je to naše malé dítě. Tak se o něj staráme a odvádíme pro něj maximum. Je v životě normální, že se některé kroky nepovedou, ale nám se splnil sen. Proto jsme to dělali, investovali do hokeje obrovské peníze a obrovské kvantum času, práce a tak dále," líčil Veverka.

„Měli jsme srdíčko na správném místě. A oproti minulým letům se změnilo pár věcí. Došlo k obměně kádru, ale podle názoru vedení jsme zachovali zdravé jádro mužstva. Okolo něj jsme poskládali celý tým a snad se nám to povedlo. Je ale brzy říkat, co dál. Některé hráče máme pod smlouvu, s dalšími začneme jednat a uvidíme, jak budeme úspěšní. Je ale pravda, že do extraligy se posily lákají lépe než do první ligy," vykládal manažer.

Na čem bude nejvíce záležet? „Na financích. Doufám, že všichni partneři, město a případní noví partneři nám v tom pomohou. Naplnit každý rok rozpočet není legrace," podotkl Veverka.

Lidé na mé jméno plivali

Hodlá se poučit od Mladé Boleslavi, která v extralize skončila čtyřikrát v řadě poslední a třikrát z toho se zachránila v baráži? „Není to tak, že bychom začali na někoho plivat, když ho porazíme. Myslím, že jsme zvolili svoji cestu a té se chceme držet. Laťku jsme si nastavili hodně vysoko a specificky pro naši rodinu je postup obrovským zadostiučiněním. Spousta lidí plivala na jméno Veverka. A já mohu říci směrem do republiky: Pánové, Veverka, to dokázal, Veverka to zvládnul. Znovu říkám, že nám mnoho lidí nevěřilo, ale máme tři úspěchy: vyhráli jsme titul v extralize juniorů, titul v extralize mladšího dorostu a k tomu postup áčka," říkal boss se slzami štěstí v očích.

Co trenéři v Chomutově? „Pan Doležal zůstane určitě hlavním koučem. Pan Gudas končí jako asistent a vrací se na post sportovního manažera. Tu asistentskou roli dostal skoro příkazem, čímž neříkám, že tam nechtěl jít. Ale přistoupil k tomu čelem a odvedl na střídačce maximum. Nového asistenta chceme přivést co nejdříve," dodal Veverka.

Gudas slavil druhý postup v roli asistenta

Leo Gudas slavil postup s Chomutovem na půdě klubu, v němž sám trenérsky pracoval. „Ano, vzpomínám si na to, že jsem byl v Boleslavi asistentem Honzy Votruby a potom Petra Kaňkovského, s nímž jsme dotáhli Boleslav na jaře roku 2008 do extraligy po vítězné baráži v Ústí. Pak jsem se do Boleslavi vrátil, když už působila v extralize, ale poslali mě pryč, byť jsme hráli velice slušně. A teď jsem byl zase u postupu do extraligy, ale ve službách jiného klubu. Pro mě je krásné, že jsem si to s Chomutovem prožil. Teď mě čeká zase role manažera. Bude náročné dát dohromady kvalitní tým pro extraligu, ale je to výzva a věřím, že to bude pozitivní práce," zakončil Gudas s úsměvem.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice