Hlavní obsah

Jágrovo Kladno nebude muset svému bývalému hráči platit statisíce

Kladno

Kladenský hokejový klub nebude muset platit svému bývalému obránci Janu Srdínkovi 216 000 korun. Hokejista se s klubem soudil o mzdu a další bonusy, které mu měl klub údajně dlužit za květen 2009. Srdínko však byl v té době zraněný, podle soudu nemohl plnit podmínky smlouvy, a proto mu odměna nepřísluší. Dnes o tom rozhodl kladenský okresní soud. Rozsudek není pravomocný, ve lhůtě se proti němu lze odvolat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Kladna

Článek

Bývalý reprezentační obránce podepsal s Kladnem dvouletou smlouvu v roce 2008. Srdínko však kvůli zranění zahájil sezonu později, klub nebyl s jeho výkony spokojen a poslal ho na hostování do Slovanu Bratislava, které skončilo 30. dubna 2009. Hokejista šel do Bratislavy na konci listopadu 2008 a vážné zranění kolena utrpěl pouze několik týdnů po přestupu.

Kladno po ukončení slovenského angažmá dále s hráčem nepočítalo a poslalo ho na hostování do Berouna, kam ale nenastoupil. Srdínko tvrdil, že dopis o hostování obdržel až v květnu, a proto chtěl vyrovnat od klubu dlužnou fakturu za tento měsíc soudní cestou.

Podle soudu sice hostováním nebyla přerušena smlouva s Kladnem, ale hokejista nesplnil podmínky smlouvy kvůli tomu, že jeho zranění vůbec neposoudil kladenský klubový lékař. "Došlo k porušení smluvní povinnosti a náhrada nemohla být přiznána," vysvětlila soudkyně Jaroslava Tenglerová.

Osmatřicetiletý Srdínko je majitelem devíti mistrovských titulů, které získal v pražské Spartě, Vsetíně a Slovanu Bratislava. Hrál i za ruský Novosibirsk či švédský Leksand.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice