Hlavní obsah

Útočník Bahenský zamířil z Mladé Boleslavi do Sparty

Hokejový Útočník Zdeněk Bahenský se stal novou akvizicí Sparty, kam přichází po tříletém působení v Mladé Boleslavi. Šestadvacetiletý bývalý hráč Litvínova, který krátce oblékal i dres Karlových Varů, byl v základní části uplynulé sezóny spolu s Jaroslavem Balaštíkem druhým nejlepším střelcem Bruslařského klubu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Bahenský posílí Spartu.

Článek

"Pevně věříme, že splní naše očekávání a bude pro Spartu opravdovou posilou," řekl oficiálním stránkám klubu sportovní manažer a asistent kouče Patrik Martinec. "Je to prototyp hráče, který splňuje předpoklady pro styl hry, jaký chceme praktikovat. Je důrazným, přímočarým hokejistou, který umí hrát dostatečně agresivně a také střílet branky," připojil Martinec.

Bahenský v dlouhodobé části tohoto ročníku nasbíral v 47 zápasech 24 bodů. V devíti zápasech skupiny play-out vstřelil dvě branky a v sedmi utkáních neúspěšné baráže o udržení v extralize proti Chomutovu skóroval jednou.

V nejvyšší soutěži má na kontě 272 zápasů a 81 bodů za 53 tref a 28 přihrávek. Působil také dvě sezony v zámořské juniorské WHL v celku Saskatoon Blades a na farmách New Yorku Rangers v Hartfordu v AHL a v Charlotte v ECHL.

Bahenský je po brankáři Marku Schwarzovi z TPS Turku druhou posilou vítěze základní části, jehož cesta v letošním play off však skončila už ve čtvrtfinále po vyřazení Kometou Brno.

Reklama