Hlavní obsah

Hokejisty extraligové Plzně posílí útočníci Gulaš a Balej

Plzeň

Hokejisty extraligové Plzně posílí útočníci Milan Gulaš a Jozef Balej, kteří doposud působili v Českých Budějovicích respektive v Brně. Dalších jedenáct hráčů včetně Tomáše Vlasáka nebo Ondřeje Kratěny prodloužilo s Indiány smlouvy nebo podepsalo nové kontrakty.

Foto: Milan Malíček, Právo

Milan Gulaš (vpravo) bude hrát za Plzeň.

Článek

Šestadvacetiletý Gulaš byl v končící sezóně nejproduktivnějším hráčem Jihočechů. V 55 zápasech včetně play off nasbíral 43 kanadských bodů za 17 branek a 26 asistencí. Třicetiletý Balej pomohl Kometě k postupu do finále extraligy, v 42 duelech vstřelil pět gólů a přidal čtyři asistence.

Smlouvy s plzeňským klubem prodloužili Vlasák, Kratěna, Nicholas Johnson, Jakub Lev, Ondřej Havlíček, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, St. Pierre a Pavel Sedláček. Nové kontrakty podepsali Jiří Marušák a Václav Pletka, kteří v končící sezóně na západě Čech hostovali.

V klubu končí devět hokejistů

V klubu naopak končí Pavel Vostřák, Dušan Andrašovský, František Kaberle, Petr Přikryl, Pavel Mrňa, Jan Dresler, Jan Stránský a dvojice Jaroslav Modrý, Jiří Vykoukal, kteří ohlásili konec hráčské kariéry.

Plzeň stále nevyřešila otázku složení trenérského týmu, poté co hlavní kouč Marian Jelínek odešel do Liberce. Existuje ale možnost, že mužstvo povedou dosavadní asistenti Milan Razým a Michal Straka.

"Varianta, že to zůstane jim dvěma, je hodně pravděpodobná. Milan s Michalem tady byli s Marianem, nastavili nějaký trend, tu práci dělají kvalitně," uvedl majitel, generální manažer i kapitán v jedné osobě Martin Straka pro MfDnes. Jasněji by mělo být v tomto týdnu, Plzeň zahájí 7. května oficiálně přípravu na novou sezónu.

Reklama

Související témata: