Hlavní obsah

Sparta v hokejovém derby udržela neporazitelnost

PRAHA

Sparta v derby uhájila domácí neporazitelnost, i když do poloviny zápasu to s ní vypadalo velmi zle. Úvodní domácí tlak v zápase 17. kola hokejové extraligy uťal důrazný Sup, jenž přetlačil Řezníčka i Břízu a i v dalších minutách dokazoval, že mu spolupráce s uzdraveným Beránkem velice svědčí.

Článek

Když při Sivkově vyloučení nechala opět nedůrazná sparťanská obrana zvýšit Vlasáka, svolal kouč Lener své svěřence na oddechový čas. Ten domácím na chvíli pomohl, po Výborného střele už se radovali ze snížení, ale rozhodčí gól pro posunutou bránu neuznal.

Po dlouhých minutách tápaní pak rozveselil téměř vyprodanou halu Netík a začalo se hrát jen na jednu branku. Hlaváč trefil jen tyč, ale po druhé přestávce už výborného Fraňka zblízka překonal Chabada, o tři minuty později dokonal obrat Nedvěd a slávisté pak hodně působili hodně bezradně, než je srazil v poslední minutě další Nedvědův gól.

Sparta - Slavia 4:2
Branky: 48. a 60. P. Nedvěd, 38. Netík, 45. Chabada, - 6. Sup, 14. Vlasák, hlavní rozhodčí Šindler, vyloučení 4:6, navíc Kolařík (Sl.) 10 min., 12 546 diváků, využití 1:1, třetiny 0:2, 1:0, 4:0.

Reklama

Související témata: