Hlavní obsah

Jsem rád, že zůstávám v Plzni, kvituje útočník Pletka novou smlouvu

Hokejový útočník Václav Pletka patřil ke stěžejním hráčům HC Plzeň 1929 v nedávno skončeném extraligovém ročníku. A dres Indiánů bude oblékat i nadále, což potvrdil v rozhovoru pro Sport.cz. „V klubu se mi líbí a jsem rád, že v něm mohu zůstat,“ svěřil se.

Článek

Jak to s vámi vypadá na začátku letní přípravy?

Nejprve prozradím, že jsem v Plzni podepsal smlouvu na dva roky. V západočeském klubu jsem už hostoval z Českých Budějovic ve druhé polovině proběhlé sezóny. V Budějovicích jsem byl předtím nespokojený, protože jsem nehrál. Naopak v Plzni se mi začalo dařit. A Západočeši nyní chtěli, abych pokračoval, takže jsem byl rád za nabídku. Dohodli jsme se.

Jak se s odstupem času díváte na plzeňský bronz v extralize?

Byla škoda, že jsme nevydřeli cennější medaili. Psalo se o nás, že bychom měli jít až do finále. Ale bohužel to nevyšlo. Zklamání ze třetího místa už přebolelo. Hokej jako takový a potom hlavně v play-off je i hodně o štěstí. Vidíte, Brno se v sezóně trápilo a nakonec nás vyřadilo v semifinále.

Nemrzí vás nynější odchody zkušených plzeňských borců?

Narážíte na to, že někteří starší kluci ukončili kariéru. To je časté téma. Samozřejmě nám budou chybět a těžko se budou nahrazovat. Musíme věřit, že i bez nich se znovu vytvoří dobrá parta a snad nějaké posily ještě přijdou.

Co říkáte na přestup trenéra Jelínka z Plzně do Liberce?

To je další ztráta, protože Marian Jelínek udělal v Plzni za tři roky kus práce. I když jsem tady předtím nebyl, vím, že Plzeňští produkovali pod Jelínkovým vedením kvalitní hokej.

Kdo vede současnou přípravu?

Trénujeme už druhý týden a tým vedou dosavadní asistenti Milan Razým a Michal Straka, bratr majitele, šéfa, generálního manažera a kapitána Martina Straky.

A přijde do Plzně nějaká trenérská „hvězda"?

Tak to nevím (úsměv).

Jak trávíte volný čas?

Nedávno jsem se byl podívat na superfinále fotbalové ligy mezi Libercem a Plzní. A to i kvůli tomu, že v obou klubech mám kamarády. Za Liberec jsem hrál hokej, chodil jsem i na fotbal a od té doby se přátelím třeba s Honzou Nezmarem. V Plzni, kde momentálně působím a také sleduji fotbal, jsem se skamarádil s Pavlem Horváthem i dalšími hráči.

Reklama

Související témata: