Hlavní obsah

Vlach junior se osamostatnil a po Zlínu se těší na angažmá v Liberci

Hokejový útočník Roman Vlach poprvé v kariéře mění působiště. Zlínský odchovanec, který je synem někdejšího skvělého hráče a nynějšího hlavního trenéra Zlína Rostislava Vlacha, se zapojil do letní přípravy s Bílými Tygry v Liberci!

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Vlach (vlevo) opouští Zlín a míří do Liberce.

Článek

„Jsem typický Zlíňák. Je to moje město, kde jsem vyrůstal a v žácích začal s hokejem. Naskočil jsem do áčka už v osmnácti letech jako mladíček. A sbíral jsem jen pozitivní zkušenosti a už mám za sebou pět let v extralize. Při práci jsem poznal trenéry Ernesta Bokroše, Zdeňka Veneru i svého tátu, který se z asistenta stal prvním koučem," líčil Roman Vlach.

Na jaře bojoval se Zlínem v play-off. „V předkole jsme přešli přes Třinec. Čtvrtfinále s Plzní bylo vyrovnané po fyzické i herní stránce. Ale nedokázali jsme vyhrát venku, což se nám vymstilo," ohlížel se útočník, který hrál ve Zlíně po boku hvězd. „Jsou tam super hráči jako Hamrlík, Leška, Čajánek a do loňska Balaštík, který se vrací z Boleslavi. A vážím si toho, že jsem byl s nimi v týmu," pokýval hlavou.

V době play-off ještě netušil, že se záhy setká s tehdejším plzeňským trenérem Jelínkem při společné štaci v Liberci. „Tak to mě vůbec nenapadlo. Když jsem se dohodl s libereckým klubem, ještě se nevědělo, že sem přijde i pan Jelínek. Jen jsem slyšel, že pan Kalous končí a nastoupí nový trenér," vysvětlil Vlach.

S tátou v kontaktu zůstane

Jak bere svůj hokejový přesun skoro přes celou republiku? „Jsem mladý, nemám žádné závazky a stěhování mě žádným způsobem neovlivňuje. Domů do Zlína budu jezdit podle možností. V tom nevidím problém," nelámal si hlavu.

Hlavně se bude snažit pomoci libereckému týmu. „Trénuji poctivě. Kluci mě vzali mezi sebe, zatím nepociťuji nic neobvyklého. Nevím, jakou bude mít trenér představu o mé úloze. Vypadá to, že kádr je aktuálně oslabený, ale třeba klub získá posily," zamyslel se Vlach.

Je pro něj výhodou, že poprvé bude působit v klubu bez „dohledu" svého otce? „Chci se hokejově osamostatnit. Už toho bylo moc. Potkávali jsme se doma, na stadiónu při tréninku i zápasech a teď si zkusím jít svou cestou, i když zůstávám s tátou samozřejmě v kontaktu. Myslím, že v Liberci budu mít pro hokej dobré zázemí i podmínky," dodal Roman Vlach.

Reklama

Související témata: