Hlavní obsah

Na korunu střelců rozhodně nemyslím, tvrdí pardubická posila Brendl

Pardubice

Hokejový útočník Pavel Brendl se stal v minulosti nejlepším střelcem švédské nejvyšší soutěže i Kontinentální ligy. V příští sezóně bude patřit mezi hlavní aspiranty na cenu pro nejlepšího střelce extraligy, protože se stal posilou úřadujícího mistra z Pardubic. Juniorský mistr světa z roku 2001 ale prý do sezóny s tímto cílem rozhodně vstupovat nebude.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pavel Brendl v dresu Pardubic

Článek

"Bylo by to hezké, ale žádný takový cíl si nedávám. Člověk nikdy neví, co se stane, může se třeba zranit. Důležité je, abychom hráli dobře, udělali nějaké body a byl tu relativní klid," uvedl jedenatřicetiletý Brendl na pondělní tiskové konferenci v Pardubicích.

Brendl dres Východočechů krátce oblékal loni v listopadu, v šesti zápasech vstřelil pět branek a připsal si tři asistence. Poté ale zamířil do Švýcarska a sezónu dohrál v Rapperswilu. Nyní se upsal Pardubicím na dva roky.

Nechtěl už na nic čekat, dostal i medaili

"Dostal jsem kvalitní nabídku a už jsem nechtěl na nic čekat. Měl jsem něco rozjednané, ale nakonec převážilo, že jsem tady loni chvíli byl a líbilo se mi tady. Hodně jsem si tady zahrál a taky se mi nechtělo někam cestovat. Chtěl bych tady rok vydržet a uvidíme, co bude dál," řekl útočník, který působil v zámořských juniorských i seniorských soutěžích, ve Finsku, ve Švédsku i v Rusku.

V Česku jej ale čeká premiérová sezóna mezi seniory. Do Pardubic zamířil i proto, že klub by měl patřit mezi přední celky v soutěži. "Jiné nabídky, které jsem měl, byly od týmů, které by se zřejmě o play off praly, a bylo by to trošku složitější. Předpokládám, že tady to tak nebude," uvedl útočník, jenž dnes symbolicky převzal i zlatou medaili za minulou sezónu.

O titulu Východočechů si přečetl po návratu z dovolené

"Odehrál jsem jen šest zápasů... Potěší to, ale uvědomuji si, že jsem k titulu moc nepřispěl. Beru to s nadsázkou," řekl Brendl, který výsledky Pardubic v závěru sezóny sledoval jen lehce. "Byl jsem na dovolené, takže jsem si poté až přečetl, jak to dopadlo. Když pro mě skončí sezóna, tak hokej už tolik nesleduju," přiznal.

Brendl je aktuálně největší posilou Pardubic, které po sezóně opustili kapitán Petr Koukal a útočník Jan Kolář. Klub ale údajně hledá centra, který by mohl nastupovat v první nebo druhé formaci právě s juniorským mistrem světa z roku 2001 Brendlem.

"Pokud někdo přijde, tak čím dříve to bude, tím lépe. Na druhou stranu mi to je ale jedno, protože když jsem tady byl, tak první druhý zápas jsme hrál s mladými kluky s Robertem Kousalem a Buchtelem a hrálo se mi výborně. Bude záležet na tom, jak se mi bude dařit a ne s kým budu hrát," uvedl Brendl.

Do Pardubic bude převážně dojíždět z Prahy

Stejně jako v minulých letech absolvuje podstatnou část letní přípravy sám. "Ještě chvíli budu trénovat sám, ale soustředění absolvuji s týmem. Od patnácti šestnácti let se připravuji sám a už celkem vím, co můžu a nemůžu dělat," dodal Brendl, jenž bude do Pardubic většinou dojíždět z Prahy. "Něco na přespání si tady ale najdu. Když to počasí dovolí, tak budu ale dojíždět," řekl.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín