Hlavní obsah

Pražané se srovnávají s pauzou

PRAHA

Dlouhou dvanáctidenní zápasovou pauzu mají po rychlém a přesvědčivém postupu z prvního kola v play-off oba pražské hokejové celky, které nyní čeká vzájemná semifinálová bitva. Zatímco Sparta si čekání na sobotní první zápas série zkrátí úterní přípravou s Litvínovem, Slavia bude pouze trénovat.

Foto: ČTK

Sparťan Roman Šimíček (v černém) patří v dosavadním průběhu play-off k nejzářivějším hvězdám.

Článek

Derby, v němž si to městští rivalové rozdají o postup do finále extraligy, se rozehraje v Edenu a domácí prahnou po odplatě za loňské vyřazení Spartou ve stejné fázi vyřazovací části. "Až výkony na ledě ukáží, zda nám ta dlouhá přestávka svědčila tím, že mužstvo mělo dost času na klidnou přípravu, či mu uškodilo vypadnutí z pravidelného rytmu utkání," uvažoval asistent slávistického trenéra Jiří Kalous.

"Nečekal jsem, že postoupíme tak rychle. Nemá ale cenu spekulovat o tom, co je lepší, zda hrát vyčerpávající zápasy nebo jen trénovat, někdy bez patřičné dávky adrenalinu. Musíme brát jako fakt, že čtvrtfinále skončilo pro oba celky stejně a výhoda není na žádné straně," doplnil kouč Sparty Alois Hadamczik, který v sobotu zašel do třinecké kabiny osobně blahopřát k postupu.

Raději ostré zápasy

Ani hráči nemají zcela jasno, co s nimi dlouhá pauza udělá. "Raději bych hrál ostré zápasy, než se věnoval jen tréninku, ale způsobili jsme si to čekání rychlým postupem sami. Přece jsme ale Vsetín nemohli nechat dvakrát vyhrát, aby série trvala déle," usmál se brankář Slavie Roman Málek. "Dlouhé čekání je vyčerpávající už se těšíme, až celá série vypukne," doplnil ho spoluhráč z útoku Radek Duda.

"Alespoň máme šanci ještě trochu potrénovat, doladit detaily a vyléčit drobné šrámy," hledal Duda na pauze pozitiva. Sparťanský kapitán Jaroslav Nedvěd k tomu přidal: "Ani my jsme si nijak neurčovali, kolik volna před semifinále budeme mít. Prostě jsme co nejrychleji chtěli vyřadit Budějovice a během přestávky snad nepřijdeme o sílu, odhodlanost i patřičné sebevědomí."

Naskočí i Havelka?

Mistrovský celek dal na rozdíl od jednodenního absolutního volna soupeře svým hráčům dva dny odpočinek od hokeje a čekání na zápas si zkrátí úterním přátelským duelem od 17 hodin v Letňanech s Litvínovem. "Po dvoufázovém tréninku by to měla být ideální možnost na rozehrání," řekl Hadamczik. Slavia žádný přípravný duel ani nechtěla. "Raději spíš tým udržíme v tréninku a v napětí. Máme spíš hráče, kteří zápasy, v nichž vlastně o nic nejde, nemilují," sdělil ČTK kouč Slavie Vladimír Růžička.

Slávisté postrádají obránce Nováka s naraženými žebry, u Sparty je otazník nad Šrekem, který má poraněný prst, ale trénuje. Dnes vyjelo na led i křídlo Šimíčkovy nejúdernější formace v play-off Petr Havelka, jenž poslední čtvrtfinálový duel nedohrál pro otřes mozku. "Uvidíme, jak bude reagovat jeho organismus na zátěž a jak se bude cítit dva dny před zápasem. Po otřesu mozku se tělo chová nevyzpytatelně," mínil Hadamczik.

Reklama

Související témata: