Hlavní obsah

Hokejový obránce Černošek se stal posilou Kladna

Kladno

Obránce Marek Černošek se stal posilou hokejistů Kladna. Pětatřicetiletý zadák, který naposledy působil v Litvínově, uzavřel s Rytíři dvouletou smlouvu s roční opcí.

Článek

"Kladno je pro mě nová výzva, těším se na ni. Vloni pro mě byli Rytíři hodně nepříjemným soupeřem. Styl, kterým hráli, byl fyzicky velmi náročný. Byl bych rád, kdyby i se mnou v sestavě předváděli alespoň takovou hru, jako poslední sezonu - účelný i líbivý hokej," uvedl v tiskové zprávě Černošek, který v uplynulé sezoně nasbíral v 53 zápasech včetně skupiny o udržení osm bodů za čtyři branky a stejný asistencí.

Bývalý hráč Olomouce, Karlových Varů, Plzně, Havířova, Vítkovic a Sparty působil v Litvínově poslední dva roky. Svou kariéru teď spojí s dalším extraligovým klubem. "Bylo to férové a přímé jednání. Mluvili jsme spolu narovinu a velmi jednoduše se dohodli. Myslím, že cesta, která se tady nastoupila, je velmi dobrá," řekl Černošek. V nejvyšší soutěži má na kontě 800 utkání a 148 bodů za 41 tref a 107 přihrávek.

Osmnáctinásobný český reprezentant je čtvrtou novou akvizicí Rytířů po dalším obránci Petru Mockovi z Karlových Varů a útočnících Petru Obdržálkovi ze Skalice a Davidu Kuchejdovi z Českých Budějovic.

Reklama

Související témata: