Hlavní obsah

Hokejisty Liberce posílili Slováci Cebák a Galamboš

Liberec

Hokejisté Liberce získali dvě posily ze Slovenska. Z Banské Bystrice přichází do kádru Bílých Tygrů obránce Juraj Cebák a z Martina útočník Peter Galamboš. Oba hráči uzavřeli dvouleté kontrakty, Galamboš má navíc ještě ve smlouvě roční opci. Liberec to uvedl v tiskové zprávě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vítězná radost hokejistů Liberce

Článek

"Juraj Cebák má za sebou dosud úspěšnou kariéru ve slovenské nejvyšší soutěži. Jako bek se umí prosadit tvrdou ranou od modré čáry a navíc je to pravák, kterých máme v týmu málo," řekl generální manažer Liberce Ctibor Jech. Cebák ve slovenské extralize působil také v Žilině, Nitře, Martinu a Zvolenu, na kontě má také dva duely v české nejvyšší soutěži za Vítkovice.

"Vedle jeho kvalitní ofenzivní hry a dobré střelby dokáže také přitvrdit v obraně. Je to pro nás vhodný hráč i do přesilových her, ve kterých by mohl nahradit Marka Trončinského," doplnil Jech. V uplynulé sezoně odehrál devětadvacetiletý Cebák včetně play off 58 zápasů a nasbíral 18 bodů za sedm branek a 11 asistencí.

O sedm let mladší Galamboš je odchovancem Martina. V 53 utkáních si připsal 33 bodů za 15 zásahů a 18 přihrávek. "Peter Galamboš je stále ještě mladý hráč, který letos udělal velký pokrok. V Martině se začal prosazovat střelecky, dokázal táhnout tým a šly o něm dobré reference i z reprezentačních výběrů a přípravných zápasů před letošním světovým šampionátem. Věříme, že se v našem kádru dokáže prosadit," dodal Jech.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice