Hlavní obsah

Nahradit skvělé útočné duo bude nesmírně těžké, ví trenér pardubických mistrů Hynek

Obhajoba mistrovského titulu v extralize. Tak vysoký cíl bude stát v nadcházející sezóně před hokejisty HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. „Oslavy skončily a už jsme zase v plné práci,“ řekl trenér Pavel Hynek v rozhovoru pro Sport.cz po čtvrtečním tréninku v domácím sportovním areálu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pardubický kouč Pavel Hynek

Článek

Jak si užíváte pocity, že jste trenérem úřadujících českých mistrů?

Zůstávám falešně skromný (úsměv). Ale když to řeknu s trochou nadsázky, tak jsme zažili pět minut slávy. A život jde dál. Ze vzpomínek se žít nedá. Samozřejmě atmosféra v období kolem zisku titulu byla krásná, jenže teď se už soustředíme znovu na práci. Důležité je, že i hráči to mají v hlavě takhle srovnané.

Už jste se smířil s odchodem ofenzivních hvězd Petra Koukala a Jana Koláře do Ruska?

Nahradit naše duo K+K bude strašně těžké nejen na ledě, ale i v kabině. Musím věřit, že se k tomu dokážeme správně postavit a mužstvo sestavit a doplnit, abychom tyhle ztráty nějakým způsobem zacelili. Klukům můžeme akorát poděkovat za to, co tady odehráli. Vždyť celou dosavadní kariéru strávili v Pardubicích a přispěli ke třem titulům. Popřejeme jim, aby se oběma v Nižněkamsku dařilo. Čeká je nová soutěž a tudíž nová výzva. Ale sluší se dodat, že jsme v létě přišli i o Rákose, který přestoupil do Třince, a Borera, jenž podepsal v Německu.

Jak probíhá letní příprava?

Dlouho jsme hráli, pak jsme měli volno a od 28. května trénujeme na suchu až do 11. července. Pak následuje dovolená a 30. července půjdeme na led. Startujeme v European Trophy se šesti zápasy v srpnu a zbývající dva přijdou v průběhu extraligy. To je menší změna a uvidíme, co to udělá.

S jakými posilami počítáte?

Přišli beci Vašíček z Brna a Ďaloga ze Zvolena, takže obranu máme snad kompletní a vyřešenou. V útoku ještě držíme okénko pro top centra, který by se pokusil nahradit Koukala. Už jsme získali střelce Pavla Brendla. Byl s námi na prvním soustředění, teď trénuje individuálně a v červenci se k nám znovu připojí na soustředění v Ústí nad Orlicí. Byl snad patnáct let v zahraničí a ví, jak se připravit.

Reklama

Související témata: