Hlavní obsah

Hokejisty Sparty posílí Fin Vallin, Rachůnek odchází do Lva

Praha

Novou posilou hokejistů Sparty se stal zkušený finský obránce Ari Vallin. Tým naopak opouští talentovaný útočník Tomáš Rachůnek, který míří do mužstva Lev Praha a vyzkouší si KHL. Sparta se dohodla na podpisu dlouhodobé smlouvy s jiným útočníkem Adamem Lapšanským.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Sparty Tomáš Rachůnek střílí gól pardubickému brankáři Martinu Růžičkovi.

Článek

Po odchodu Michala Sersena, Jiřího Kučného a Jaroslava Kasíka toužilo vedení Sparty posílit defenzivu o konstruktivního zadáka a právě Vallin by měl tento požadavek splňovat.

"Měli jsme na něj dobré reference z několika nezávislých zdrojů a jsme přesvědčeni, že v sestavě nahradí Michala Sersena," uvedl na webu Sparty sportovní manažer klubu a asistent trenéra Patrik Martinec k angažování čtyřiatřicetiletého Vallina, který působil ve Finsku, Švédsku, Rusku a vyzkoušel si i nižší zámořskou soutěž AHL v týmu Rochester Americans.

Vyrovnat se musí sparťané s odchodem Rachůnka, jemuž končila po nadcházející sezoně smlouva. "Nabídli jsme mu její prodloužení, protože nás v uplynulé sezoně přesvědčil, že si to zaslouží. Tomáš ale odmítl s tím, že by chtěl hrát KHL za Lev Praha, který jej draftoval," řekl Martinec. "Tím pádem jsme se rozhodli pustit Tomáše už letos, protože není kmenovým hráčem Sparty a za rok by odešel bez náhrady," dodal.

Společnou řeč naopak našlo sparťanské vedení s dvaadvacetiletým slovenským útočníkem Lapšanským. "Adam je jedním z mladších hráčů, na které bychom vedle našich odchovanců chtěli v nejbližších sezonách sázet," prohlásil Martinec.

Reklama

Související témata: