Hlavní obsah

Chci si sáhnout na pohár pro mistra, netají Vašíček po příchodu do Pardubic

Aktérem pikantního přestupu v rámci dvou předních celků české hokejové extraligy se stal protřelý obránce Jiří Vašíček. Na jaře bojoval v barvách Komety Brno ve finále proti Pardubicím a v současné době už polyká tréninkové dávky právě s týmem úřadujícího mistra. „V Pardubicích jsem doma a chtěl bych se v příští sezóně radovat z mistrovského poháru," svěřil se zkušený bek v rozhovoru pro Sport.cz po jednom z tréninků v okolí pardubického stadiónu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Vašíček naposledy oblékal brněnský dres

Článek

O vašem přesunu mezi dvěma extraligovými rivaly se už psalo hned po skončení minulého ročníku. Jak se cítíte v pardubickém prostředí?

Vrátil jsem se domů, takže v podstatě znám město i spoustu lidí v klubu. Zatím vidím jen samá pozitiva. V Brně jsem byl půl roku. Zažil jsem tam super tým, výbornou atmosféru při hokeji, ale na druhou stranu si nesmírně vážím toho, že jsem zpátky v Pardubicích, kde jsem se narodil.

Vyměnil jste „stříbrný" celek za „zlatý." To je nevšední situace. Jak to berete?

Je to pro mě velká výzva. Přišel jsem do mužstva, které je momentálně v extralize nejlepší. A všichni se budeme snažit, abychom zůstali na vrcholu. I já pro to chci odevzdat maximum.

Jak se vám zamlouvá letní příprava?

Zatím probíhá dost kvalitně. Pro mě je nové to, že jsem několik let vůbec nejezdil na kole a teď máme v programu zařazené kolo, což je z mého pohledu trošku náročnější. Ani ve Slavii jsme kolo nevyužívali. Ale doufám, že ta jízda na bicyklu mně pomůže, abych se zlepšil.

Co říkáte na hráčský kádr?

Místní kluky znám už z dřívějška. S řadou ostatních jsme se potkávali na ledě. Myslím, že parta je tady dost dobrá. Kolektiv je stmelený a snad to takhle bude fungovat dál.

Čeká vás European Trophy. Jak se těšíte?

Loni jsem tenhle turnaj hrál se Slavií. Je to kvalitní soutěž. Už v přípravě to budou těžké zápasy, které nelze jinými utkáními na domácím ledě nahradit. Jsem rád, že si zahrajeme proti evropským klubům.

Kam pojedete v červenci na dovolenou?

Máme malého syna a nejspíš zůstaneme v Čechách, protože ho nechceme nikam tahat. Snad nám bude přát počasí i doma.

Uvažoval jste o cílech do příští sezóny?

Hlavně bych si chtěl konečně znovu sáhnout na pohár pro mistra. Jednou jsem to zažil ve Slavii v roce 2008 a už je to dlouho. Ale prožil jsem i prohrané finále v dresu Slavie proti Karlovým Varům a letos s Brnem právě proti Pardubicím. A tak si přeji, abych místo smutku poraženého finalisty prožil ještě aspoň jednou euforii z titulu.

Reklama