Hlavní obsah

Hokejové kluby Sparta a Lev Praha budou úzce spolupracovat

Hokejové kluby Lev Praha a Sparta Praha budou v budoucnosti úzce spolupracovat. Akcionáři obou klubů se dohodli na vytvoření společnosti Sportovní Holding Praha, která bude zastřešovat, řídit a rozvíjet veškeré hokejové aktivity obou klubů v extralize respektive v Kontinentální lize. Informovali o tom v oficiální tiskové zprávě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Střídačka hokejistů Sparty.

Článek

Managementy obou klubů se nemění, v akciové společnosti Sportovní holding Praha usednou zástupci Sparty i Lva, který by v nadcházející sezoně měl své zápasy hrát v Tipsport areně, domovské hale Sparty, kde bude mít i kompletní zázemí.

Cílem nové strategie je podle tiskové zprávy spolupráce klubů, které chtějí v součinnosti vychovávat nové talenty, být úspěšné v extralize i v KHL a zároveň být atraktivní pro obchodní partnery. Holding se chce v budoucnosti věnovat i jiným sportům než jen hokeji.

Padesátiprocentním vlastníkem klubu Lev Praha je společnosti ČKD Praha, druhou polovinu akcií drží švýcarská společnost A-Energy. Spartu podle webu motejlek.com vlastní napůl Antonín Charouz a Lucie Basíková, dcera majoritního vlastníka Mountfieldu Ivana Drbohlava. Už v květnu se objevily zprávy, že Lev majetkově vstoupil do Sparty, Charouz to ale v rozhovoru pro deník Sport popřel.

Reklama

Související témata: