Hlavní obsah

Nabídka z KHL nepřišla, a tak jsem vzal Vary, říká Pohl po příchodu do kádru Energie

KARLOVY VARY

Karlovarský hokej se od úterý pyšní tím, že ulovil ofenzivní posilu pro extraligový celek HC Energie. Víceletou smlouvu se západočeským klubem podepsal útočník Petr Pohl, který se do lázeňského města stěhuje z Vítkovic. „Je to jeden z nejzajímavějších přestupů směrem do Varů za poslední roky,“ zdůraznil karlovarský sportovní manažer Jaromír Látal.

Článek

„Petr Pohl byl v našem hledáčku hodně vysoko, když jsme začali s trenéry uvažovat o posílení kádru. Je to vynikající bruslař a pravák, jehož jsme potřebovali. Hovoří pro něj i ideální věk a zkušenosti ze zámoří, z finské ligy i české extraligy. Jsme rádi, že jsme ho ukousli ze spárů Vítkovic, kterým až dosud kmenově patřil," pokračoval Látal při představování nové posily.

Pohl putoval za hokejovým chlebíčkem přes celou republiku. „Proč jsem tady? Na to je jednoduchá odpověď. Ze všech zájemců o moje služby byl nejintenzivnější interes z Karlových Varů. Jdu tam, kam mě přitáhla hlava a šance hrát kvalitně extraligu," vysvětlil 25letý útočník.

Jaké bylo loučení s Vítkovicemi? „Nastupoval jsem s v týmu s osobnostmi Ujčíkem, Burgrem a dalšími kluky. Vedení klubu mě výrazně nepřemlouvalo, abych za každou cenu zůstal a i já jsem vycítil, že bude dobré asi odejít. Přiznám se, že jsem čekal na nabídky z KHL, jestli náhodou něco nepřijde. To se nestalo. Možná i proto, že uplynulou sezónu jsem neměl tak dobrou jako tu předešlou. A tak jsem se rozhodl pokračovat v extralize," rozjímal Pohl.

Všichni čekají na moje góly, ví útočník

Od opuštění vítkovické kabiny ale nezahálel. „Mám za sebou devět týdnů tréninků. A teď absolvuji přípravu i ve Varech. Chci být dobře nachystaný, protože vím, jaká jsou na mě očekávání. Co si budeme povídat, každý si tady myslí, že budu dávat hodně gólů. A nechtěl bych vedení a fanoušky zklamat," měl jasno forvard.

„To je pravda. Předpokládáme, že Petr nasbírá minimálně pětatřicet kanadských bodů. Musí patřit k lídrům mužstva," prohlásil Látal.

Pohl hledí do budoucnosti s optimismem. „Čeká nás spousta práce, ale to by platilo ve všech klubech, kam bych šel. V hlavě mám i vizi, že díky výkonům ve Varech bych se rád dostal do reprezentace. Uvidíme, jak to půjde den po dni. Snad se do rytmu rychle dostanu a zapadnu do kolektivu, byť kromě Michala Gulašiho nikoho dalšího z kádru osobně zatím neznám," uzavřel Pohl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články