Hlavní obsah

Sehnat posily je těžké, ale na něčem pořád pracujeme, říká chomutovský manažer Gudas

CHOMUTOV

Rušno je i na konci června v hokejovém Chomutově. Hráči nováčka extraligy pilně trénují na suchu a postupně do týmu přicházejí i nové tváře. „Pořád na dalším doplňování kádru pracujeme," řekl sportovní manažer klubu Leo Gudas v rozhovoru pro Sport.cz. po úterním tréninku.

Foto: Josef Pešout, Právo

Leo Gudas

Článek

Proč po postupové sezóně z klubu odešli obránci Grof, Jillson a Havíř?

S Kubou Grofem jsme akorát neprodloužili smlouvu. Víme, že dal vítězný gól ve finále první ligy v Ústí, ale nyní budeme hrát trošku jinou soutěž, než dosud. S Jeffem Jillsonem se snažíme domluvit na ukončení smlouvy, prostě ho dál nechceme, i když před dvěma lety získal titul s Pardubicemi. S Davidem Havířem jsme byli domluvení, ale vzal nabídku, která byla pro něj výhodnější, a šel do Liberce. Je to jeho rozhodnutí. Víc se k tomu říci nedá.

Jak probíhá doplňování kádru?

Já jsem poměrně spokojený, ale pořád pracujeme na tom, abychom tým vylepšili. Uvidíme, jak si posily povedou v přípravě a potom v zápasech na ledě. Z nových útočníků znám lépe Michala Důrase, než Miroslava Zálešáka z Košic. Důrase, který přichází na roční hostování ze Zlína, jsem trénoval v Mladé Boleslavi. A vycházíme z toho, že oba si dobře vedli ve svých soutěžích. S týmem už trénují například i obránci Martin Rýgl z Mladé Boleslavi a Martin Lučka, co byl naposledy v Karlových Varech. Ze slovenské extraligy přišli kromě Zálešáka útočník Patrik Lušňák ze Skalice a brankář Matúš Kostúr z Banské Bystrice.

Je těžké sehnat kvalitní posily?

Strašně obtížné. KHL hráče absolutně přeplatí a v tom momentu se nemáme o čem bavit.

A co brankář Tomáš Duba?

Myslím, že Tomáš Duba, jehož jsme měli na soupisce v závěru minulé sezóny po jeho příchodu z HC Lev Poprad, je teď doma ve Finsku. A podle mého mínění má stále platnou smlouvu v Třinci. Beru to tak, že u nás jsou v kádru jiní tři gólmani.

Pojďme k zápasovému programu. Co pro Chomutov znamená nečekaná účast v European Trophy?

Pro naše hráče to bude výzva. Ale mnozí z nich už extraligu hráli a věřím, že se neztratí ani proti soupeřům z Evropy. Pokud jde o cestování, nebude to tak hrozné. Čeká nás asi čtyřdenní pobyt ve Finsku a jedna cesta do Vídně. Začínáme ale už 31. července doma se Slovanem Bratislava, slovenským mistrem a nováčkem KHL. Přivítáme i dva švédské celky a dvakrát se poměříme se Spartou.

Jak se těšíte do Finska?

S chomutovským trenérem Jirkou Doležalem jsme po angažmá ve Spartě hráli před dvaceti lety v Jyväskylä a teď se do známých míst znovu podíváme, protože Jyväskylä bude naším soupeřem. Já tam byl naposledy před třemi lety na trenérské stáži. Potkal jsem na půdě klubu lidi, kteří v něm už předtím pracovali. A těším se znovu na setkání s nimi.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec