Hlavní obsah

V Chomutově jsou pro hokej parádní podmínky, shodují se posily Rýgl, Důras a Lučka

Chomutov

Tři posily z české extraligy a stejný počet hráčů ze slovenské nejvyšší soutěže: to jsou dosavadní příchody do kádru chomutovského mužstva, které je nováčkem mezi tuzemskou klubovou elitou. Už sedm týdnů přípravy s Piráty má za sebou obránce Martin Rýgl a koncem června se k týmu připojili i útočník Michal Důras a obránce Martin Lučka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Chomutova se radují po postupu do extraligy

Článek

Martin Rýgl přišel z Mladé Boleslavi, kde hostoval z Liberce. „Přestup jsem jen uvítal. V Liberci měli sestavování kádru nastavené asi trochu jinak a jsem rád, že mě Chomutov koupil. Prožívám změnu prostředí, ale zatím si ji jen pochvaluji. Jsou tady parádní podmínky," líčil zkušený obránce.

A už se těší na start v European Trophy. „Hlavně si myslím, že mezinárodní zápasy jsou zárukou kvalitní přípravy na ledě. Podle toho, jak dopadneme, se asi budou posuzovat i naše ambice a plány do extraligy," mínil Rýgl.

Michal Důras bere Chomutov jako svůj čtvrtý extraligový klub v kariéře. „Po Plzni, Mladé Boleslavi a Zlínu poznávám znovu něco jiného. Ve Zlíně jsem byl tři roky, přičemž ty první dvě sezóny se mi vydařily. Bylo mi řečeno, že v příštím ročníku bych dostal menší důvěru než předtím a asi bych nehrál to, na co jsem byl zvyklý. Trenéři a vedení se rozhodli, že dají přednost jiným hráčům, a tak se chystám na působení v Chomutově. Moc se mi zamlouvají zdejší hokejové podmínky," svěřil se útočník.

„Měl bych dát v extralize aspoň patnáct gólů," vytyčil si ambiciózní cíl pro roční hostování. „S kým budu hrát v lajně, to nechám na trenérech. Určitě budeme zkoušet různé varianty," dodal Důras.

Martin Lučka dokončoval minulou sezónu v dresu Energie Karlovy Vary. „Byl jsem v kontaktu s tamním manažerem panem Látalem, který nejprve říkal, že bych mohl zůstat. Ale pak tam přišli noví hráči a dopadlo to tak, že po individuální přípravě jsem se ocitl v Chomutově. Moc kluků tady neznám, s většinou z nich jsem se viděl až teď poprvé," vykládal zkušený bek, který převážnou část kariéry prožil předtím ve Zlíně.

„S Michalem Důrasem zatím bydlíme v Chomutově na hotelu a budeme si hledat bydlení. Dostali jsme nějaké kontakty," prozradil Lučka, který má na svém kontě i dva reprezentační starty, „Bylo to v sezóně 2009/2010 pod trenérem Vladimírem Růžičkou. Nastoupil jsem i v přípravě před mistrovstvím světa, na němž pak kluci získali zlato," připomněl obránce.

Reklama

Související témata: